Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

MV-Marin 6600 FC – Käytännöllinen kokonaisuus

24.05.2006

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajaheikki juuri-oja

MV-Marin 6600 FC on tähän saakka avoveneitä ja pieniä kajuuttaveneitä valmistaneen lappeenrantalaisen MV-Marin Oy:n ensimmäisen matkavene, ja huolimatta joistain prototyyppivaiheen ongelmista, kokonaisuus vaikuttaa erittäin hyvältä. Runsaan kuuden metrin runkoon on saatu makuutilat neljälle, pentteri, toiletti, ruokailuryhmä ja vielä jonkin kokoinen avotilakin. Hintakin on tajuttava, eli edullisimmillaan noin 41 000 euroa.

MV-Marin 6600 FC on suunniteltu neljän hengen veneeksi. Kajuuttoja on varsinaisesti yksi, mutta peräkannen alla on lisäksi minikajuutta, joka on tarkoitettu kahden hengen nukkumatilaksi. Pentteri on veneen oikealla laidalla toiletin edessä. Pöytäryhmässä on tilaa neljälle. Keulan puoleisen sohvan selkänojan paikka voidaan vaihtaa niin, että istua voi myös katse menosuuntaan. Keulassa on perinteinen V-vuode, josta osa katetaan lisäpalalla. Vuoteen keskelle keulakannelta tulevat tikkaat saadaan lukittua yön ajaksi yläasentoon. Kokonaisuutena MV-Marin 6600 FC:n kajuutta on tiloiltaan riittävä neljän hengen perheelle tai miksei kahdelle pariskunnalle. Perämoottorin ansiosta veneen tilat on voitu hyödyntää kokonaan.

Vene on läpi käveltävä, eli keulasta siirrytään perään kajuutan läpi. Keulassa keskellä tuulilasia on ovi ja siitä tikkaat alas kajuuttaan. Perässä on vastaavat tikkaat, joita noustaan peräkannelle. Tai päinvastoin.

Avotilaa MV:ssä on sen verran, että pari henkilöä mahtuu takakannelle istumaan. Perämoottorin molemmin puolin on uimatasot, joille käydään porttien kautta. Vaikka tasot ovat pienet, ne palvelevat tarkoitustaan.

MV-Marin 6600 FC myydään vain ja ainoastaan Mercury/Mariner-perämoottorilla varustettuna. Asiakas voi valita kolmesta tehosta, 115, 135 tai 150 hv. Koeajovene oli varustettu 135-hevosvoimaisella Mercury Veradolla. Teholtaan se sopii kokonaisuuteen erinomaisesti. Saavutimme noin 1 700 kilon testikuormalla 31,2 solmun huippunopeuden, mikä on yhdistelmälle tarpeeksi.

Mittasimme yhdistelmän huippukulutukseksi 56,2 litraa, mikä on paljon, toisaalta meripenikulmakohtainen kulutus 18–25 solmun matkanopeusalueella on alle 1,2 litraa. Verado ei ole erityisen taloudellinen tässä yhdistelmässä, mutta kulutus ei ole poikkeuksellisen korkeakaan. 145 litran tankillisella ajaa satakunta meripeninkulmaa ja vielä jää reserviäkin. Melutaso MV:n kajuutassa pysyi kurissa aina huippukierroksiin saakka.

Tässä kokoluokassa ei juuri vastaavia veneitä ole, vaan ne ovat tyypiltään lähinnä kahden hengen veneitä. Hinnaltaan MV-Marin 6600 FC on kohtuullinen, vaikka runsaat 40 000 euroa on paljon rahaa. Edullisimmillaan yhdistelmä maksaa 41 200 euroa, eikä varusteluun ole pakko käyttää tuhansia. Lepuuttimet, köydet, ankkuri; perusvarustus maksaa tuhannen euroa enimmillään.

Lue koeajo kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 1/2006.

X