Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

MV-Marin 5700 BR

03.07.2008

KirjoittajaVenelehti

MV-Marin 5700 BR

on tasapainoinen kokonaisuus

Katkaisu

MV-Marinin uusi 5700 BR on hyvä vene. Se muodostaa yhdessä Mercuryn 135-hevosvoimaisen Veradon kanssa osaavissa käsissä tasapainoisen kokonaisuuden, joka harkitun tilankäytön ansiosta muuntautuu helposti eri käyttötarkoituksiin. BR on tarkoitettu huviajeluun hyvien ystävien seurassa.

Yksi veneen parhaista ominaisuuksista on hyvin mitoitettu avotila. Veistämön mukaan liikkumisen helppous on ollut yksi suunnittelun lähtökohdista. Veneessä on astintasoja vaikka muille jakaa, mutta yleisilme ei silti ole liian levoton. Perässä kulkua helpottaa olennaisesti vesihiihtotolpan massiivinen rakenne. Pikantiksi yksityiskohdaksi soveltuvan tolpan soisi itse asiassa kuuluvan veneen vakiovarustelistalle.

Mittasimme veneen nopeudeksi gps:llä 40,6 solmua, eli juuri tätä kovempaan ajoon venettä ei ole alun perin tarkoitettu. Luontevin matkanopeus on hieman yli 30 solmua. BR:n moottorisuositus on niinkin laaja kuin 80-140 hevosvoimaa. Kompressorilla varustettu 135-hevosvoimainen Verado saattaa olla tottumattomalle kuskille jopa liian ärhäkkä kone BR:n perään. Itse harkitsisin vakavasti veneen perään 115-hevosvoimaista perus-Mercurya, jolloin veneen uskaltaisi hyvillä mielin luovuttaa myös perheen ajoikäisen nuorison käsiin.

Ajoimme uutta MV-Marinia kahteen otteeseen. Järvellä vene oli huomattavan tasapainoinen, ajolinjoiltaan johdonmukainen ja vauhdikkaissa käännöksissä jopa yllättävän rauhallinen. Nauvossa meri kuohui ympärillä, mutta aallokkoajossa BR on kuitenkin Veradon kanssa lähes nautinnollinen yhdistelmä.

Tekniset tiedot

Pituus 5,70 m
Leveys 2,35 m
Paino 740 kg
Kantavuus 7 henkeä/540 kg
CE-luokitus C (rannikko)
Polttoainesäiliö 100 l
Moottori 80–140 hv
Koeajoveneen moottori Mercury Verado 135 hv
Hinta alk. 25 080 euroa (sis. Mercury OptiMax 90 ELPT)
Koeajoveneen hinta 31 180 euroa
Valmistaja MV-Marin
Lappeenranta
puh. 010 820 6700
www.mv-marin.fi
Myynti Jälleenmyyjät maan eri puolilla
www.brunswickmarine.fi

Teksti ja kuva: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehdessä 7/08 julkaistusta koeajosta.

X