Tilaa
Jutut

Minun Itämereni -podcastsarja sukeltaa asiantuntijoiden kanssa meren saloihin

John Nurmisen säätiön tuttamissa podcasteissa vieraina kuullaan muun muassa kalastajaa,  merihistorian tutkijaa, taitelijaa, luotsia sekä purjehduskoulun omistajaa.

26.08.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

John Nurmisen säätiön Minun Itämereni -podcast sarjassa tutustutaan haastattelujen kautta ihmisiin, joille Itämeri tarjoaa joko ammatin tai se on muuten vain elämäntapa tai intohimo.

Podcasteissa vieraina kuullaan muun muassa kalastajaa,  merihistorian tutkijaa, taitelijaa, luotsia sekä purjehduskoulun omistajaa.

Ensimmäisessä osassa ääneen pääsee meritutkija Seppo Knuuttila, joka osaa selittää meren ja ekosysteemin syy ja seuraussuhteita niin, että maallikkokin pysyy kärryillä. Knuuttila on Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija joka kuluneena kesänä tuli tutuksi muun monien medioiden kautta kommentoimalla poikkeuksellista, paikoin jopa katastrofaalista sinilevätilannetta.

Podcastissa Knuuttila kertoo paitsi omasta suhteestaan Itämeren suojeluun, kertoo muun muassa Itämerilaskurin synnystä ja muistelee myös esimerkiksi yli viisi metrisellä veneellään kokemaansa haveria, josta selviäminen oli pienestä kiinni. Knuuttila kertoo myös, millaisena hän näkee Itämeren tilan 20 vuoden päästä.

”Mä haluaisian olla optimisti, mutta mä olen vähän pessimisti. 20 vuoden päästä meillä on lämpöisempi ilmasto… …nyt on jo nähtävissä, että me tulemme menettämään paljon lajeja tämän ilmaston muutoksen takia”, Knuuttila toteaa.

Podcastin juontajana toimii John Nurmisen säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

Podcastin voit kuunnella John Nurmisen säätiön sivujen kautta täältä.

John Nurmisen säätiö vaalii merihistoriallista kulttuuriperinnettä ja pyrkii edistämään Itämeren suojelua.

Lue myös nämä

X