Tilaa
Uutiset

Miinalaivalla, matkustajarahtialuksella ja rajavartiolaitoksen ulkovartiolaivalla avoimet ovet Vuosaaressa

Vuosaaren satamapäivässä ensi lauantaina on mahdollisuus päästä tutustumaan hieman harvinaisempiin aluksiin.

22.08.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Vuosaaren satamapäivässä ensi lauantaina on mahdollisuus päästä tutustumaan hieman harvinaisempiin aluksiin. Merivoimat tuovat paikalle miinalaiva Hämeenmaan, Rajavartiolaitos tuo vartiolaiva Turvan ja lisäksi ovet ovat avoinna Finnlinesin Star-luokan matkustajarahtilaivassa.

Miinalaiva Hämeenmaan pääasiallisiin tehtäviin kuuluu muun muassa ilmavalvonta ja -torjunta sekä merimiinoittaminen. Hämeenmaa oli sisaraluksensa Uudenmaan kanssa turvaamassa myös presidentti Donald Turmpin ja presidentti Vladimir Putinin taannoista vierailua.

Miinalaiva Hämeenmaa. © Puolustusvoimat

Rajavartiolaitoksen Turvan tehtävä on paitsi valvoa rajaturvallisuutta myös toimia meripelastustehtävissä sekä ympäristöturvallisuuden tehtävissä.

Matkustajarahtilaivalla puolestaan on tilaa rahdin lisäksi 500 matkustajalle autoineen. Star-luokan matkustajarahtilaivat on Finnlinesin mukaan myös juuri uudistettu.

Finnlinesin matkustajarahtilaivalle pääsee tutustumaan saapumisjärjestyksessä ilmoittautumalla Hansa-terminaalilla. Vierailut ovat lauantaina 25. elokuuta kello 11, 12 ja 13.

Finnlinesin Star-luokan matkustajarahtilaiva. © Finnlines

Hämeenmaasta ja Turvasta kiinnostuneet kuljetetaan aluksille nonstop-bussikyydeillä Gatehousen edestä kello 11 ja 14 välillä. Turvalle ja Hämeenmaalle ei saa viedä käsilaukkuja, pusseja, kasseja eikä pulloja, vaan kaikki sellaiset kehotetaan jättämään kotiin. Tosin lähtöpaikalta löytyy myös vartioitu konttinarikka, jonne kassinsa voi tarvittaessa jättää. Myös Turvalle ja Hämeenmaalle väki otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vierailusta kiinnostuneille tiedoksi myös se, että Turvan komentosillalla eli ohjaamotiloissa ei saa kuvata, mutta opastetun kierroksen varrella saa kuvata. Myöskään Hämeenmaalla ei saa kuvata kuin ulkokansilla.

Lisätietoja Vuosaaren satamapäivän ohjelmasta lauantaina 25. elokuuta löydät tämän linkin takaa.

Lue myös nämä

X