Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Miami OCR: Lehtisten venekunnat yhä matkalla mitaleille

28.01.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Rolex/Daniel Forster

Kahdella suomalaisvenekunnalla on yhä mahdollisuus voittaa mitali Miamin maailmancupissa.

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask purjehtivat perjantaina kolme lähtöä, joissa kaikissa sijoittuivat kolmen parhaan joukkoon. Päivä huipentui lähtövoittoon.

Kalle Bask summasi hienon päivän kulkua tekstiviestissään heti rantaan tulon jälkeen: ”Oli sellainen meininki päällä, että nyt tai ei koskaan. Kaksi hyvää starttia, kakkonen ja kolmonen. Sitten surkea startti päivän viimeiseen ja uskomaton nousu läpi koko fliitin, ja tulihan se voitto sieltä. Tuntuu tosi hyvältä, ilmaiseksi ei tullut mitään.”

Viidentoista purjehduksen jälkeen suomalaispari on kolmantena, matkaa kärkikaksikkoon on toistakymmentä pistettä, mutta sen sijaan tanskalaisvenekunta hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä. Medal racessa se tarkoittaa vain yhden sijan eroa.

Viimeisenä kisapäivänä selviää, nousevatko Lehtinen ja Bask ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja selkävaivoistaan kuntoutunut Mikaela Wulff taistelivat raivoisasti maailman rankingin kakkosta, Britannian Lucy Macgregorin venekuntaa vastaan venyi täydeksi viiden purjehduksen maratoniksi. Dramatiikkaakaan ei kaksintaistelusta puuttunut.

Suomalaiset hävisivät avauspurjehduksen otettuaan ennen lähtöä rangaistuksen, jonka heidän onnistui suorittaa kisan loppupuolella ilman suurempaa tappiota. Lopulta järjestys selvisi vasta aivan maalilinjalla brittivenekunnan eduksi. Toisesta lähdöstä suomalaiset karkasivat selvään voittoon ja peli oli tasan.

Kolmannenkin purjehduksen suomalaiset voittivat, vaikka purjehtivatkin maaliin ammottava reikä spinaakkerissa. Neljäs kisa oli sekin jo menossa hyvää vauhtia suomalaisille, kunnes kääntömerkkiä muutettiin ja suomalaiset eivät havainneet järjestäjien äänimerkkiä ja lippuviestiä ennen kuin he olivat jo tulossa väärälle kääntömerkille. Järjestys vaihtui, mutta kuin ihmeen kaupalla suomalaiset nousivat vielä loppukiritaisteluun. Voitto jäi vajaan veneenmitan päähän.

Hyvityspyyntö ja protestikaan eivät suomalaisia auttaneet, vaan jouduttiin viidenteen ja ratkaisevaan starttiin. Siinä suomalaisille vihellettiin taas rangaistus jo ennen starttia. Vimmatusti taistellut suomalaiskolmikko onnistui kuitenkin nousemaan vastustajansa ohi ja tekemään rangaistuksensa. Viimeistä avotuuliosuutta tultiin brittien niukassa johdossa ja maalilinjalla eroa jäi puolisen veneenmittaa suomalaisten tappioksi.

Kippari Lehtinen hihkui kuitenkin tyytyväisyyttään maissa: – Olen todella ylpeä Siljan ja Miksun armottomasta taistelusta. Aivan uskomatonta kamppailua ja mahtavaa purjehdusta! Tästä on hyvä jatkaa ja lauantaina taistellaan kolmannesta tilasta kynsin hampain.

2.4mR-purjehtija Niko Salomaan kilpailut päättyivät perjantaina, ja Salomaan hyvä loppukiri siivitti hänet lopulta 12:nneksi kokonaistuloksissa. Kilpailun voitto meni Ranskan Damien Seguinille.

470-luokan Joonas ja Niklas Lindgren ovat 13:s, Laser-luokan Mattias Lindfors 26:s ja Laser radialin Tuula Tenkanen 13:s.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: Rolex/Daniel Forster

 

X