Tilaa
Arvostelut

Merten valtiaat

23.04.2021

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaEdita (2020)
Hinta49,95 €

Kommodori evp ja sotatieteiden tohtori Kai Varsion kolmas merisotaa käsittelevä tietokirja Merten valtiaat – Taistelulaivojen ja risteilijöiden synty, kehitys ja katoaminen kertoo nimensä mukaisesti suurten taistelulaivojen historiasta varsin seikkaperäisesti. Teos etenee kronologisesti 1800-luvun lopulta aina toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan.

Mielenkiintoisena erityispiirteenä voidaan mainita, että kirjan kuvitus perustuu valokuvien ja piirrosten sijaan postikorttikorteissa ja postimerkeissä esiintyviin aluskuviin. Ratkaisu juontuu Variston harrastuksesta. Hän on vuosien aikana kerännyt noin 3800 kappaleen sotalaiva-aiheisen postimerkkikokoelman ja tehnyt väitöskirjan, jonka lähteinä ne toimivat.

Merten valtiaat on kolmas teos kirjasarjasta Merten rautakyljet. Aikaisemmin siitä on ilmestynyt sukellusveneitä ja lentotukialuksista käsittelevät teokset. Nyt ilmestynyt kolmas osa jatkaa samalla mielenkiintoisella linjalla ja mikäli merisodan historia kiinnostaa ei teossarjaa kannata ohittaa. Tulevaisuudessa se täydentyy vielä kahdella teoksella.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X