Tilaa
Uutiset

Merivartiosto: huolestuttavia havaintoja päihteiden käytöstä huvialusliikenteessä

Koronaviruksen myötä asetetut matkustajarajoitukset ovat vilkastuttaneet niin huvialusliikennettä kuin veneiden ja vesiskootterien myyntiä.

23.07.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Koronaviruksen myötä asetetut matkustajarajoitukset ovat vilkastuttaneet niin huvialusliikennettä kuin veneiden ja vesiskootterien myyntiä, tiedottaa Suomenlahden merivartiosto.

Viime viikon aikana Merivartiostolla oli yhteensä 83 meripelastus-, avustus ja virka-aputehtävää. Vesikulkuneuvojen lisääntynyt myynti näkyy merivartioston arvion mukaan vesillä myös uutena ja osittain kokemattomana käyttäjäkuntana, joka puolestaan saattaa aiheuttaa kohonnutta ”vaaratilanteiden riskiä”.

Meripelastus- ja avustustehtävien lisäksi Merivartiostoa työllistivät viime viikolla muun muassa öljyvahinkojen torjuntaan liittyvät tehtävät.

Toissa viikolla erilaisia tehtäviä oli 47. Merivartioston arvion mukaan osin tuulisella ja epävakaisella säällä oli osuutta asiaan. Jo tuolloin Merivartiosto kertoo panneensa huolestuneena merkille päihteidenkäytön huviveneliikenteessä. Esimerkiksi Loviisassa veneilijä törmäsi jääpoijuun ja kuljettajaa on syytä epäillä vesiliikennejuopumuksesta.

Tilanne ei Merivartioston mukaan ollut parempi viime viikollakaan, vaan epäiltyjen vesiliikennejuopumusten määrä oli yhä nousussa. Lisäksi Merivartiosto kertoo tehneensä havaintoja myös muiden päihteiden kuin alkoholin käytöstä vesiliikenteessä.

Merivartiosto korostaa myös hyvää varustautumista, huolellista reittivalmistelua sekä hyvän merimiestavan noudattamisen ja muiden vesilläliikkujien huomioimisen tärkeyttä vesillä liikuttaessa.

Lue myös nämä

X