Tilaa
Uutiset

Meritaiteen ystävät Turkuun viikonloppuna

24.03.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Adolf Bock 

Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa on ollut arvioimassa kävijöiden esineitä Turun Taide- ja Antiikkimessuilla jo useana vuonna. Tällä kertaa hän pitää sunnuntaina 27.3. klo 12 myös luennon Adolf Bockin elämästä ja merimaalauksista. Otsikko on: Suomen paras merimaalari Adolf Bock?

– Merimaalaus ei ole saanut jalansijaa taidehistorian tutkimuksessa, joten tällä alueella on paljon työsarkaa ja kiinnostavia, suuren yleisön rakastamia taiteilijoita, Peltomaa toteaa.

– Adolf Bock -kirjan taustatutkimus vei minut mielenkiintoiselle matkalle maailman merille ja taiteilijan kolmeen kotimaahan Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan. Siihen mahtui myös monia suuria historia käänteitä, sillä kertomus liikkuu vuosissa 1890-1968. Bock on pohjoisen meren ikuistajana ainutkertainen, ja hänen maalauksensa ovat arvokkaita historiallisiakin dokumentteja laivoista, kauppamerenkulusta, rahti- ja matkustajaliikenteestä, merisodankäynnistä ja huvipurjehduksesta ajalta, joka olisi jo jäämässä unholaan ilman hänen monipuolista omistautumistaan 1900-luvun merellisen maailman ikuistamiseen.

– Bock on maalannut myös Turussa, Crichton Vulcanin telakalla ja köysitehtaalla, joten on ilo päästä kertomaan hänestä ja hänen taiteestaan Turun taide- ja antiikkimessuilla. Koska olemme merikaupungissa, odotan kovasti myös tilaisuutta keskustella aiheesta messuyleisön kanssa, Tuija Peltomaa sanoo.

FM Tuija Peltomaa työskentelee asiantuntijana Hagelstamin Huutokaupoissa sekä Antiikkia Antiikkia -tv-ohjelmassa. Hänen uusin kirjansa merimaalari Adolf Bockista julkaistiin syksyllä 2010. 

 

 

Lue myös nämä

X