Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Meripelastusseuralle huomattava lahjoitus veneilyturvallisuuden edistämiseen

Weisell-säätiö lahjoittaa hankkeelle 48 000 euroa, koska haluaa osaltaan panostaa vesiturvallisuuden edistämiseen.

05.03.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Meripelastusseura on saanut merkittävän lahjoituksen Veneilytaito-verkkokoulutusohjelman kehittämiseen. Weisell-säätiö lahjoittaa hankkeelle 48 000 euroa, koska haluaa osaltaan panostaa vesiturvallisuuden edistämiseen.

”Jos tämän koulutuksen avulla vältetään yksikin ihmishengen vaativa onnettomuus, on investointi maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin”, sanoo säätiön puheenjohtaja Mikko Voipio tiedotteen mukaan.

Meripelastusseura julkaisi helmikuussa huviveneilijöille suunnatun Veneilytaito-verkkokoulutusohjelman. Koulutus keskittyy muun muassa veneilyn turvallisiin toimintatapoihin ja sopii Meripelastusseuran mukaan niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kippareille.

Voipion mukaan hankkeen tukeminen oli luonnollinen valinta, sillä yksi säätiön kohdealueista on meriturvallisuuden edistäminen.

”Tällainen verkkokurssi on mitä suurimmassa määrin ennaltaehkäisevää työtä, jonka koemme kustannustehokkaampana kuin onnettomuuden vahinkojen korjaaminen”, Voipio sanoo.

”Näin laajan koulutuskokonaisuuden tuottaminen on meille suuri haaste, johon emme pystyisi ilman tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme”, Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström sanoo.

Weisell-säätiön lahjoittamasta 48 000 euron avustuksesta 42 000 euroa käytetään Veneilytaito-verkkokoulutusohjelmaan ja 6 000 euroa seuran katsastussovelluksen viimeistelyyn.

Weisell-säätiö tukee hankkeita, jotka liittyvät mereen, ympäristöön, tutkimukseen ja koulutukseen. Perimmäisenä tarkoituksena on edistää luonnon ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Veneilytaito-koulutukseen voit tutustua täällä.

Lue myös nämä

X