Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Merimiestaidot: Hyvä veneilytapa 6 – Hyvää veneilytapaa noudattaen irti ja menoksi!

Hyvä veneilytapa edellyttää, että jokaista vesille lähtöä edeltävät huolelliset tarkistusja valmistelutoimet, joilla miehistö ja vene varmistetaan merikelpoisiksi. Hyvää veneilytapaa tulee aina noudattaa myös rantautumisessa.

05.10.2019

KirjoittajaLauri Polón

KuvaajaTimo Utter

Hyvä veneilytapa edellyttää, että jokaista vesille lähtöä edeltävät huolelliset tarkistus ja valmistelutoimet, joilla miehistö ja vene varmistetaan  merikelpoisiksi. Hyvää veneilytapaa tulee aina noudattaa myös rantautumisessa.

Toinen tärkeä tehtävä on ilmoittaa  kotiväelle, minne aiotaan mennä ja miten yhteyksiä voidaan pitemmän reissun aikana pitää.

Kipparin muihin lähtöä edeltäviin  tärkeisiin tehtäviin kuuluu perehdyttää miehistö veneen turvallisuus- ja pelastusvälineistöön sekä kaikkiin veneen käytön kannalta keskeisiin varusteisiin ja tapoihin.

Kipparin tähän selvitysosioon kuuluu saumattomasti myös selostus siitä, mihin ollaan menossa ja mitä pääasiallista reittiä pitkin.

Jokaisen tulee veneessä nimittäin olla selvillä edes suurin piirtein siitä, missä ollaan, jos jokin vahinko sattuu ja apua tarvitaan.

Lue tästä Hyvä veneilytapa -sarjan 6. osa

X