Tilaa
Uutiset

Mennyt talvi on kohdellut vesiliikenteen turvalaitteita poikkeuksellisen rajusti

Liikennevirasto kehottaa merenkulkijoita ja sisävesillä liikkuvia suhtautumaan vesiväylien turvalaitteiden sijainteihin varauksella.

17.05.2018

Kirjoittajaja kuva Satu Björn

Talven jäljiltä kymmeniä opasteita, poijuja ja viittoja on rikki tai pois paikoiltaan, eikä navigointia tule jättää yksinomaan niiden varaan.

Liikennevirasto muistuttaa etenkin kelluvien turvalaitteiden kärsineen tulvavesien ja kovien virtausten seurauksena. Sisävesillä liikkuvia kehoitetaan turvautumaan ajantasaisiin merikarttajulkaisuihin ja luottamaan ensisijaisesti kiinteisiin turvalaitteisiin kelluvien sijaan.

Merialueiden turvalaitteista talvi on ruhjonut huomattavan määrän kevyempiä viittoja. Itämeren turvalaitteiden korjaukset ovat meneillään Etelä- ja Lounais-Suomessa, mutta Perämeren korkeuksilla työt alkavat vasta jäiden sulettua kokonaan.

Myös sisävesien turvalaitteiden korjausurakat ovat käynnissä läpi maan, Pohjois-Suomen sulamattomia vesistöjä lukuun ottamatta.

Vikailmoituksia turvalaitteiden puutteista on saapunut Liikennevirastoon runsaasti. Venyneen talven vuoksi korjaustyöt ovat viivästyneet hiukan.

Jos olet havainnut vesiväylillä puutteellisen tai puuttuvan turvalaitteen niin voit tehdä vikailmoituksen tästä.

Lue myös nämä

X