Tilaa
Jutut

Matkalla: Kanarialle ja takaisin, osa 2 – Matka voi alkaa!

Juttusarjan toisessa osassa kerrotaan Heikin ja Outin matkasta Suomesta kohti Kanariaa. Ensimmäinen osa julkaistiin Vene-lehden helmikuun numerossa.

12.04.2020

KirjoittajaOuti Nieminen

KuvaajaOuti Nieminen ja Heikki Lappi

Toukokuussa 2019 Olivia oli valmis kuljetettavaksi Tampereelta Raisioon puolitoista vuotta kestäneen valmistelun jälkeen. Maston pystytyksen jälkeen purjehdimme Olivian Raisionrannasta Ruissaloon viimeisiä valmisteluja varten. Lähdettyämme 4. päivä kesäkuuta ymmärsimme, että olisi lähtöpäivä ollut mikä tahansa, loppukaaosta ei voi välttää. Lähdön hektisyydestä kertoo hyvin se, että moottorin jo käydessä Heikki porasi vielä viimeisiä ruuveja kiinni ja minä heittelin avotilasta irtotavaraa ja ruokakasseja veneen sisälle.

Alkoi elämämme tähän asti jännittävin seikkailu. Ei tarkkoja aikatauluja, ei varmuutta onnistumisesta eikä purjehtimisesta juurikaan kokemusta. Airistoa ei pitkälle päästy, kun minua jo itketti - läheiset olivat mielessä. Ensimmäinen legi taittui haikeissa tunnelmissa Toras Vikeniin luonnonankkuriin. Heikille kevät oli ollut raskas. Päivätyön lisäksi kaikki mahdollinen vapaa-aika kului veneen parissa ja se oli alkanut vaikuttaa unen laatuun. Heikki heräsi usein yöllä ja liuta keskeneräisiä töitä valtasi mielen. Nyt olo oli onnellinen - matka oli vihdoin alkanut!

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X