Tilaa
Uutiset

Match Race SM, Helsinki: Lehtisen venekunta ilman Mikaela Wulffia

08.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Eero Lehtinen

Esiolympiakultamitalit Englannin Weymouthissa itselleen taistellut naispurjehduksen match race -tiimi joutuu tulevan viikonlopun SM-taistoon ilman Mikaela Wulffia.

Mikaelan selässä on todettu välilevyn pullistuma, joka pitää tämän hetken asiantuntija-arvioiden perusteella hänet sivussa 6-8 viikkoa. ”Miksu” siis puuttuu kovaa nousukuntoa kauden mittaan uhkuneen trion vahvuudesta naisten SM-kisojen, avoimien SM-kisojen sekä Yhdysvaltain harjoitusleirin ajan.

Jos toipuminen sujuu toivotulla tavalla, pääsee Mikaela aloittamaan täysipainoisen harjoittelun marraskuun alussa ja näin ollen hänen pitäisi olla taas iskussa olympiapaikkojen kannalta ratkaisevassa MM-regatassa Australian Perthissä joulukuussa.

– Harmittaa ihan sairaasti! Miten tässä nyt osaa olla tekemättä mitään, kuittaa ikävät uutiset aina positiivinen ja energinen tiimin kuopus itse.

Tämän kaltaisten selkävammojen osalta on kuitenkin mahdotonta ennustaa toipumista kovin tarkkaan ja niinpä tiimi ajaa nyt sisään jo aiemmin mukana vahvuudessa ollutta Annina Takalaa.

19-vuotias tammisaarelainen ja Helsingin yliopistossa opiskeleva Annina Takala voitti Laser Radial -luokan nuorten Euroopan mestaruuden Tanskan vesillä reilut kaksi vuotta sitten. Takala on sittemmin liittynyt tulevaisuuden olympiaprojektiin 470-luokassa, missä hän on saanut hyvää oppia tiimityöstä ja spinaakkeripurjehduksesta kippari Rosa Lindqvistin parina.

Audi Match Race Teamin kippari Silja Lehtinen antaa Takalalle rohkaisevaa suitsutusta.

– Annina on ideaali vaihtoehto monessa mielessä; fyysisesti juuri oikean kokoinen, omaa hyvän yleisnäkemyksen ja -ymmärryksen mitä veneessä tapahtuu. Kaikki tietävät hänen lahjansa ruorimiehenä ja 470-purjehdus on laajentanut skaalaa. Jos meidän pitää ilman Miksua selvitä, niin Annina on kyllä erinomainen sairaslomittaja. Ja ajatellen intensiivistä vuotta ennen olympialaisia, on kai hyvä asia, että tämäkin järjestely tulee testattua. Kyllä harmittaa Miksun puolesta, mutta vastoinkäymisten kautta voittoon!

Sija Lehtinen, Silja Kanerva ja Annina Takala saavat paikallisvastustajien lisäksi Helsingin edustalla käytäviin SM-kisoihin myös kovaa kansainvälistä vastusta. Euroopan mestari 2010 ja tämän vuoden EM-hopeamitalisti Helsingistä, Venäjän Jekaterina Skudina tulee taas mittaamaan suomalaisten kunnon ja Ruotsin Anna Kjellbergin sekä Tanskan Trine Abrahamsenin tiimit antavat niin ikään kovan vastuksen kaikille suomalaisille.

Siljat Lehtinen ja Kanerva olivat keskiviikkona molemmat syysflunssan kourissa, joten kotimaan kilpailutapahtumat tuntuvat kerta toisensa jälkeen laittavan suomalaisen ykköstiimin erityistestiin.

Lähde: Audi Match Race Teamin tiedotus
Kuva: Eero Lehtinen

 

Lue myös nämä

X