Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Match race MM, Göteborg: Lehtinen, Kanerva ja Wulff mestareiksi

30.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

SPV/Vesa Koivunen

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff voittivat Yhdysvaltain Anna Tunnicliffen venekunnan Match race -luokan MM-finaalissa Göteborgissa.

Tuoreet maailmanmestarit veivät voiton suoraan kolmessa lähdössä, kun maailmanmestaruus ratkaistiin paras viidestä -systeemillä.

– Lähdöt Annaa vastaan olivat tosi tiukkoja ja erot maalissa pieniä. MM-kultamme tuntuu vielä aika epätodelliselta. Sanattomaksi vetää, kippari Silja Lehtinen naurahti.

– Ihan uskomaton fiilis. Ei tätä voi vielä ymmärtää, kommentoi Mikaela Wulff.

– Aika huikea päivä, ei voi muuta sanoa. Meillä oli vapautunut olo, ja se näkyi vesillä, jatkoi Silja Kanerva.

Oiva viimeistelyharjoitus

Suomalaisvenekunta oli voittamaton myös aamun välierässään Ranskan Claire Leroyta vastaan. He selvittivät paikkansa finaalissa suoraan kolmessa lähdössä.

– Olemme kehittyneet tämän viikon aikana erityisesti starteissa ja myötätuulilla, kuten pyrimmekin. Tämä oli siis myös oiva viimeistelyharjoitus olympialaisiin, Lehtinen, Kanerva ja Wulff sanoivat.

Kolmikko oli kilpailun jälkeen nälkäinen ja kylmissään, mutta illalla he suuntaavat juhlimaan muiden mitalistien kanssa.

Erityisesti hopealle sijoittunut Anna Tunnicliffen venekunta on suomalaisille läheinen, sillä tiimit harjoittelevat yhdessä säännöllisesti.

– Tuntui erityisen hienolta kisata Annaa vastaan finaalissa. Toivottavasti sama toistuu olympialaisissa, Silja Lehtinen sanoi.

MM-kulta on ensimmäinen olympialuokan arvokisamitali kaikille kolmelle suomalaiselle. Pronssia voitti Yhdysvaltain Sally Barkow’n venekunta.

Lehtinen, Kanerva ja Wulff saapuvat huomenna Suomeen Göteborgista kello 15.25 laskeutuvalla lennolla, mutta he viipyvät kotona vain vuorokauden. Sitten he suuntaavat Weymouthin tuleville olympiavesille viikon harjoitteluleirille.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: Vesa Koivunen/SPV

Lue myös nämä

X