Tilaa
Uutiset

Maritim Helsinki Baltic Match Race 19.-21.8.

18.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Baltic Match Race 

Torstaina 19.8. käynnistyy ainutlaatuinen ja kauden korkeatasoisin Suomessa järjestettävä paripurjehduskisa NJK:n Koivusaaressa Helsingissä.

Maritim Baltic Match Race on viimeinen osakilpailu kiertueesta, jonka ensimmäiset osakilpailut purjehdittiin Tukholmassa 13.-15.8. ja Tallinnassa 16.-18.8.

Kukin osakilpailu on korkealle rankattu, ns. ISAF grade 2 -tason kilpailu, mikä houkuttaa mukaan maailman parhaat matchrace-purjehtijat, huolimatta yhdeksän päivän tiiviistä ohjelmasta.

Baltic Match Race Tour on ainutlaatuinen kolmen kisan kokonaisuus ja se järjestetään nyt toista kertaa.

Helsingissä mukana maailman kärkipurjehtijat

kippari kansallisuus ISAF maailmanranking
Björn Hansen SWE 7.
Jevgeni Neugodnikov RUS 8.
Keith Swinton AUS 19.
Philip Robertson NZL 21.
Peter Wibroe DEN 25.
Simon Ferrarese ITA 29.
Olli-Pekka Lumijärvi FIN 31.
Michele Perris MON 37.
Robert Nyberg FIN 55.
Antti Luhta FIN 65.

Mati Sepp

EST 73.

Mikael Lindqvist

SWE 160.

Nyberg ja Luhta ovat saaneet ns. maapaikan Helsingin osakilpailuun, muut kaikki ovat olleet mukana koko kiertueella.

Osallistujalista on kovatasoinen, mm. Björn Hansen on hallitseva Ruotsin mestari ja pitänyt paikkansa maailman kärkikymmenikön joukossa jo vuosia.

On myös kiintoisaa nähdä, miten Mati Sepp, joka hetki sitten voitti X-41-luokan maailmanmestaruuden, pärjää jälleen matchracen puolella.

Suomen edustajat Olli-Pekka Lumijärvi, Robert Nyberg ja Antti Luhta, ovat kaikki nousseet ranking-listalla vuoden aikana ja pääsevät nyt kotivesillä kohtaamaan vastustajansa.

Miehistöissäkin vilisee kiintoisia nimiä, mm. monacolaisen tiimin taktikkona toimii maailman ranking-ykkönen ja hallitseva maailmanmestari Adam Minoprio (NZL) ja Lumijärven taktikkona tanskalainen Jes-Gram Hansen, joka on toiminut italialaisen America’s Cup -tiimin taktikkona ja pinnamiehenä, parhaimmillaan itsekin oli maailmanranking-2.

Helsingin kilpailun tukikohtana toimii Koivusaari ja kilpailu käydään NJK:n omistamilla identtisillä J-80 veneillä aivan Koivusaaren ja Hanasaaren edustalla.

Kilpailun kipparikokous pidetään torstaina klo 9.00 Koivusaaressa NJK:n kerhorakennuksessa ja ensimmäinen startti on aikataulun mukaan klo 10.

Torstaina ja perjantaina purjehditaan ns. round robin -sarja, jossa jokainen venekunta kohtaa toisensa kertaalleen vene venettä vastaan ja lauantaina purjehditaan semifinaalit ja finaalit.

Palkintojen jako on lauantaina klo 15.

Lisätiedot

Kuva: Susu Kukkonen

Lue myös nämä

X