Tilaa
Uutiset

Maritim Baltic Match Race: Neugodnikov voitti kisan, Wibroe sarjan

23.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Neugodnikov

Helsingissä Koivusaaressa purjehdittu Maritim Baltic Match Race saatiin päätökseen sunnuntaina ja voiton vei Venäjän edustaja Jevgeni Neugodnikov, maailman matchrace-rankinglistan 8.

Neugodnikov oli voittanut alkusarjassa kaikki ottelunsa puhtaalla pelillä ja round robin -sarjan voittajana hän sai valita semifinaalivastustajansa kolmesta seuraavasta venekunnasta, joita olivat Tanskan Peter Wibroe, Ruotsin Björn Hansen ja Australian Keith Swinton. Neugodnikov valitsi Swintonin ja niinpä toiseksi semifinaalipariksi saatiin pohjoismaalaiset Hansen ja Wibroe, jotka tuntevat toisensa hyvin entuudestaan.

Wibroe

Peter Wibroella oli takanaan jo voitto Tallinnan osakilpailusta ja toinen sija Tukholman osakilpailusta, niinpä hän varmisti kiertueen kokonaisvoiton jo sijoittumalla neljän parhaan joukkoon Helsingissä.

– Tänään pääsimme purjehtimaan todellista taktista matchracingiä, kommentoi Peter Wibroe round robinin jälkeen. – Meillä oli lukuisia tiukkoja tilanteita ja olemme todella tyytyväisiä purjehduksiin tänään. Viime vuonna hävisimme viidellä pisteellä kokonaiskilpailun ja nyt olemme iloisia voitostamme.

Semifinaaleista varsinaiseen finaaliin pääsi kolmella voitolla. Neugodnikov otti Swintonista voitot suoraan 3-0, mutta toisen finalistin selvittämiseen tarvittiin neljä ottelua. Tasaisen taiston vei lopulta Wibroe Hansenia vastaan tuloksella 3-1.

Otteluissa nähtiin lukuisia lähitilanteita ja protestilippu nousi kerta toisensa jälkeen, niinpä erotuomaritkin joutuivat tosissaan töihin pysyäkseen taktisesti jännittävien otteluiden tasalla.

Finaaleissa purjehdittiin sijoista 1-2 paras viidestä -periaatteella ja sijoista 3-4 paras kolmesta -periaatteella. Kultapari starttasi radalle ensin ja Neugodnikov jatkoi vakuuttavia otteitaan Wibroeta vastaan voittaen jälleen suoraan 3-0. Ottelut olivat kuitenkin varsin tasaisia ja ero maalissa oli usein vain korkeintaan muutamia metrejä.

Swinton

Prossiottelussa tilanne oli kahden ottelun jälkeen 1-1, mutta kolmannessa ottelussa Swinton onnistui ottamaan kontrollin heti startista, eikä päästänyt enää Hansenia ohitustilanteeseen, vaan vei kilpailun pronssipaikan nimiinsä.

Neugodnikov vei siis voiton varsin harvinaisella, puhtaalla pelillä.

– Olemme onnellisia tämänpäiväisestä voitostamme, tuntuu mahtavalta voittaa ilman yhtään tappiota! Olemme kisanneet kaksi kertaa aiemminkin Helsingissä ja nämä vaihtelevat tuulet tuntuvat sopivan meille. Löysimme myös hyvät säädöt J-80-veneeseen ja olimme tänään nopeita. Miehistöni teki hyvää työtä ja toteutti kaikki ajatukseni loistavasti, niinpä purjehdimme prestartit hyvin, kertoi Neugodnikov.

Helsinki Maritim Baltic Match Race lopputulokset

1. Jevgeni Neugodnikov (RUS)
2. Peter Wibroe (DEN)
3. Keith Swinton (AUS)
4. Björn Hansen (SWE)
5. Phil Robertson (NZL)
6. Michele Perris (MON)
7. Olli-Pekka Lumijärvi (FIN)
8. Robert Nyberg (FIN)
9. Mikael Lindqvist (SWE)
10. Antti Luhta (FIN)
11. Mati Sepp (EST)
12. Simone Ferrarese (ITA)

Lisätietoja 

Kuvat: Josefine Hackman
Lähde: Järjestäjä

 

Lue myös nämä

X