Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Mainos

Marino Mustang – KAUNIS JA HYVÄ

Venemalleja, jotka säilyvät käytännössä muuttumattomina tuotannossa puolen vuosisadan verran, ei synny kovin usein. Itse asiassa niitä syntyy äärimmäisen harvoin. Mutta kun sellainen syntyy, on veneessä oltava jotain poikkeuksellista.

07.02.2020

KirjoittajaMAINOS: OY MARINO AB

Kun Marino Mustang 50 vuotta sitten luotiin, poikkeuksellisinta oli sen valmistustapa: Mustang valmistettiin käsin laminoimalla lasikuidusta. Tänä päivänä se on vanhimpia yhtäjaksoisesti saman veistämön tuotannossa olleita venemalleja maailmassa.

Mustangia tyylipuhtaampaa ja toimivampaa tuulilasivenettä on vaikea löytää. Sen ajattomaan muotokieleen on helppo rakastua, mutta vaikuttavinta on veneen vähäeleinen suorituskyky ja toimivuus, jotka vakuuttavat yhtä lailla tänään kuin 50 vuotta sitten.

Terävän keulan ja 22° V-pohjan ansiosta vene liukuu pehmeästi ja halkoo aallot vaivatta. Vene painaa vain 230 kg ja on siksi helposti käsiteltävä ja liikuteltava. Tehoalue on laaja, 15–50 hv. Monikäyttöinen ja turvallinen Mustang soveltuu erinomaisesti niin mökki- ja yhteysveneeksi kuin vesiurheiluun ja retkeilyynkin.

Mustang on suomalaista käsityötaitoa kunnioittava kaunis klassikko, joka kestää aikaa. Sen runko valmistetaan yhä käsin Marinon tehtaalla Sipoossa.

YLI 60 VUODEN KOKEMUKSELLA

Yli 60 vuotta yhtäjaksoisesti toiminut Oy Marino AB on Suomen vanhin ja kokenein lasikuituveneiden venevalmistaja Suomessa. Marino on tuonut markkinoille lähes yhtä monta venemallia kuin yrityksellä on ikävuosia.

Tarina alkoi vuonna 1958 Helsingin Kulosaaressa. Bensowilla työskennellyt kemian insinööri Tor-Björn Fagerström oli kiinnostunut uudesta valmistusmateriaalista, lasikuidusta, ja innokkaana veneilijänä hän halusi käyttää sitä veneiden rakentamiseen. Perusopin hän sai ruotsalaiselta ystävältään.

Yrityksen ensimmäiset tuotantotilat sijaitsivat Hangon kauppahallissa, josta se siirtyi Jokelan kautta Sipooseen vuonna 1967. Marinon toimisto, tuotekehittely, valmistus, myynti ja palvelut sijaitsevat yhä Sipoon Söderkullassa, Sipoonjoen varrella aivan Helsingin rajan tuntumassa. Perheyrityksen johdossa on nyt toinen sukupolvi veneenrakentajia.

Yritys toimii myös alihankkijana sekä venevalmistajille että muulle teollisuudelle.

Marinolle on aina ollut kunnia-asia pysyä aikataulussa ja toimittaa korkealaatuisia toimivia tuotteita.

Tinkimättömästä laadusta tunnetut Marino-veneet ovat jo käsite – onhan venekansa vuodesta toiseen valinnut Marino-veneen yleisöäänestyksessä Vuoden Veneeksi.

www.marino.fi

X