Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Marinetek osti ruotsalaisen venesatamavalmistajan

09.11.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Svenska Flytpontoner 

Marinetek ostin ruotsalaisen venesatamarakentaja Svenska Flytpontoner AB:n.

Vuonna 1994 perustettu yritys kuuluu alan suurimpien joukkoon Ruotsissa ja sillä on myös vahva markkina-asema Tanskassa.

Svenska Flytpontoner valmistaa raskasponttoneja, isoja aallonvaimennin elementtejä sekä muita laiturityyppejä omalla tehtaalla Tukholman pohjoispuolella Rimbossa.

– Yrityskaupan myötä Marinetek saa erittäin hyvän tuotantoyksikön Ruotsin itärannikolle sekä kokeneen ja osaavan henkilökunnan. Marinetekilla on nyt omistuksessaan Ruotsin kuudesta merkittävästä raskasponttoneja valmistavasta tehtaasta kolme. Pystymme näin lisäämään kilpailukykyä merkittävästi koko Pohjoismaissa, totesi Marinetek Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Yrityskauppa toteutetaan osittain osakevaihtona ja osittain käteisenä. Svenska Flytpontonerin vanhat omistajat jatkavat Marinetek Sweden Ab:n operatiivisessa johdossa.

– Uskon, että yritykseni integraatio osaksi Marinetekin globaalia liiketoimintaa tarjoaa meille hyvän kasvualustan ja kilpailuedun Ruotsin kasvavilla ja uudistuvilla markkinoilla. Odotan innolla uusia haasteita, totesi Svenska Flytbryggor Ab:n perustaja, toimitusjohtaja ja enemmistöosakas Lars Wivemar.

Kuva: Svenska Flytpontoner Ab

 

Lue myös nämä

X