Testit

Beneteau Flyer 8 Sundeck – Vauhdilla siestalle

Uusimmat Flyerit ovat ajoltaan asiallista tasoa ja ilmeeltään tutun oloisia. Päiväristeilijäksi tarkoitetussa Sundeck-versiossa huomion kerää harvinaisen suuri keulakajuutta.

29.04.2019

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

Ratin takaa katsottuna uusi Flyer 8 Sundeck näyttää kokoistaan suuremmalta. Ilmiö on tuttu sarjan aiemmista veneistä. Niissä on muuttuvakulmainen V-pohja ja tuhdit palteet peräosassa. Keulassa runkoja on pullistettu reippaasti leveäksi vesilinjan yläpuolella. Kahdella kolmasosalla pituudesta kyljet ovat lähes pystysuorat, ja kun kansi on keulassa vedetty leveäksi, venettä tuntuu riittävän joka suuntaan.

Silti kyseessä on rungoltaan alle seitsenmetrinen vene, joten 350 hv:n testi-Suzuki tuntuu suurelta (Suomessa Yamaha). Vene kuitenkin kantaa sen sivistyneesti. Sileällä vedellä noin 35 solmuun asti (5 000 rpm, 70 l/h) matkustajat peräpenkillä vielä juttelevat rennosti. 40 solmussa (6 000 rpm, 84 l/h) keskustelu tyrehtyy ja kädet hakevat kahvoja muualtakin kuin selkänojasta – turhaan. Ennen huippunopeutta (45,6 solmua, 6 150 rpm, 110 l/h) myös apukuski nojaa enää kevyesti istuimensa ja tarraa kaksin käsin tuulilasia kiertävään, tukevaan kaareen.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X