Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Maailman ympäri opetuslaboratoriossa

21.09.2015

KirjoittajaKiti Westerback

Meretniemen perheen maailmanympäripurjehduksen ympärille rakentuu mittava koulutusvientiprojekti.

Sail For Good Education -hanke on yli 20 yhtiön ja organisaation yhteistyönä syntyvä projekti, jolla suomalaista koulutusosaamista viedään maailmalle kuusi vuotta kestävän matkan aikana.

Digitaalisen oppimisen malli

”Alusta lähtien oli selvää, ettemme halunneet lähteä ’vain’ purjehtimaan, vaan tehdä jotain, josta olisi hyötyä myös reittimme varrella oleville maille ja niiden lapsille. Ryhdyimme vuosi sitten keskustelemaan monien yritysten ja organisaatioiden kanssa koulutusyhteistyöstä, jolla luotaisiin digitaalisen oppimisen malli, joka olisi helposti ja kustannustehokkaasti käyttöönotettavissa missä tahansa maailmalla, kuvailee projektin syntyä Tuomo Meretniemi, veneen kapteeni ja projektin johtaja.

Koulujen ja opetuksen digitalisointi vaatii monen eri alueen muuttamista perinteisessä kouluympäristössä. Näkemyksen ja tahdon lisäksi tarvitaan tietokoneita, digitaalisia oppimateriaaleja, yhteinen oppimisalusta, toimivat yhteydet sekä kumppani kokonaisuuden elinkaaren hallintaan.

Opettajat pitää saada mukaan miettimään digitaalisen oppimiskanavan hyötyjä ja hallinto näkemään tätä kautta saatavat mittavat säästöt.

Suomessa ensi vuonna käyttöön otettava uusi opetussuunnitelma korostaa digitaalisuuden lisäksi vahvasti lasten itsenäistä oppimista ja opetuksen liittämistä teorian sijasta reaalimaailman ilmiöihin.

”Haluamme toimia digitaalisten oppimismetodien, sisältöjen ja erilaisten oppivälineiden laboratoriona. Kytkemme oppimisen vahvasti kohdemaihin, niiden ilmiöihin ja ihmisiin. Luonnollisesti myös omat lapsemme käyvät koulua näiden työkalujen avulla”, Meretniemi selventää.

Matka alkaa ensi kesänä

Perheen lapset ovat matkan alkaessa alakouluikäisiä. Purjehdus käynnistyy kesäkuussa 2016.

Suomalaiset koulut voivat seurata matkaa ensi kesästä alkaen ja käyttää veneessä tuotettua materiaalia osana opetusta.

Sail for Good -löytöretki on kirkkonummelaisen perheen unelma. Miehistönä purjehduksella on Meretniemen kolmilapsinen perhe – lapset ovat matkan aikana 3–14-vuotiaita.

17,5 metriä pitkä s/y Panacea (Swan 57) toimii perheen kotina, kulkuvälineenä ja kouluna kuuden vuoden ajan 2016–22.

Lisätietoja: www.sailforgood.org

Lue myös nämä

X