Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Linkit

Luonto, ympäristö ja sää

29.09.2017

Kirjoittajaveneen toimitus

Linkit päivitetty 19.8.2020

Auringon nousu- ja laskuajat

Forecan merisää

Forecan salamatutka

Ilmatieteen laitos Merisää

AccuWeather
Sääsivu, kohdassa Forecast-World voi tutkailla vaikka tulevien tuntien tai seuraavien 15 vuorokauden säätä Juankoskella, Huittisissa tai Ivalossa

Weather Stock Photography
Mahtavia sääilmiöitä Australiasta. Visuaalista ilotulitetta.

Kaiken maailman myrskyt. Pertti Duncker kertoo kokemuksistaan myrskyissä Vene 1/2006

Hannacat trombin kourissa. Jussi laihon Nauticatiin iski trombi Vene 10/2005

BBC:n tuhti tietopläjäys ilmastonmuutoksesta.

Birdlife Lintuihimme kannattaa tutustua.

BSAG
Baltic Sea Action Groupin taustalla on Ilkka Herlinin, Saara Kankaanrinnan ja Anna Kotsalo-Mustosen vuonna 2007 perustama säätiö. Sitoutumaton BSAG kokoaa yhteen poliittiset voimat, Itämeren alueen valtion päämiehet, virkamiehet, viranomaiset, kansalaisjärjestöt, yksityishenkilöt, talouselämän vaikuttajat ja yritykset. Tavoitteena on saada tutkimustieto tukemaan käytännön toimenpiteitä Itämeren pelastamiseksi. Yksityinen ihminen voi lahjoittaa rahaa, ideoita tai osaamistaan.

Viron ilmatieteen laitoksen sivulta löytyvät englanniksi tiedot ja ennusteet Viron säästä, mutta merelle annetaan ainoastaan varoitukset tekstinä.

Euro Weather

Ympäristö Tietoa merenhoidosta, Itämeren tilasta ja sen seurannasta sekä öljyvahinkojen torjunnasta merellä ja merentutkimuksesta Suomessa

Levätilanne

Ilmasto-opas Itämeri ja ilmastonmuutos

Jäätilanne

Meriveden korkeus

Greenpeace
Greenpeace työskentelee maailmanlaajuisesti ja kiinnittää merien suojelussa huomion meriluonnon tilaa huonontaviin osa-alueisiin, joita ovat liikakalastus, maatalouden ja teollisuuden päästöt, laivaliikenne, merenpohjan luonnonvarojen hyödyntäminen sekä ilmastonmuutos.

HELCOM
Itämeren suojelukomissio HELCOM hallinnoi vuonna 1980 solmittua Itämeren merellisen ympäristön suojelusopimusta (Convention on the Protection of the Marine Environment of the Baltic Sea Area). Komissio on antanut lukuisia suojelua edistäviä suosituksia, joihin sopimuksen ratifioineet maat ovat sitoutuneet. Sopijaosapuolina ovat Itämeren maiden lisäksi EU. Lyhennys tulee sanoista Helsinki Commission, sillä komissio kokoontuu vuosittain Helsingissä. Sivusto on englanninkielinen ja varsin virallinen, mutta Publications-osastosta löytyy hauska Lord of the Things -animaatio sekä luontofilmejä.

Ilmatieteen laitos

Itämerihaaste
Itämerihaaste on Turun ja Helsingin yhteisprojekti Itämeren tilan parantamiseksi. Haasteen on ottanut vastaan suuri joukko kuntia, kansalaisjärjestöjä, yliopistoja, varustamoita ja muita. Projektilla on toimenpideohjelma ja se järjestää tapahtumia.

Luonto-Liitto
Luonto-Liitto, lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, pyrkii vähentämään meriin kohdistuvia uhkia mm. ympäristökasvatuksen keinoin.

Luontotupa
Luonto jaksaa kiinnostaa aina.

Maritime
Täällä voit seurata, mitä maailman merillä tapahtuu.

Myrskyvaroitus
Myrskyvaroitus.com antaa nimensä mukaan myrskyennusteen, mutta sisältää lisäksi blogeja, valokuvia ja tietoa extreme-säästä. Ylläpitäjät ovat rajuilmoista, ukkosesta, trooppisista hirmumyrskyistä ja suurista rakeista kiinnostuneita meteorologeja.

Pidä Saaristo Siistinä
PSS on varmasti kaikille suomalaisille veneilijöille tuttu järjestö. Sivuston kautta voi liittyä jäseneksi 28 euron hintaan, mikä on pieni veloitus Roska-Roope-palveluista. Jätepisteet, imutyhjennyspaikat ja jäsensaunat löytyvät sivustolta nyt havainnollisesti kartalta.

Pelasta Itämeri
John Nurmisen säätiön vuonna 2005 käynnistetty hanke on keskittynyt rehevöitymisen pysäyttämiseen ja fosforinpoiston tehostamiseen Itämeren valuma-alueen kaupunkien jätevesistä. Pietarin suurin jätevedenpuhdistamo otti tehokkaan kemiallisen fosforinpoistomenetelmän käyttöön lokakuussa 2007. Yhteistyö Varsovan kaupungin kanssa alkoi kesällä 2008.

Stormgasm
Hienoa kuvamateriaalia erilaisista sääilmiöistä.

Venepesu
Vaihtoehto pohjan maalaukselle on pesu, taatusti ympäristöystävällinen ja helppo ratkaisu. Pohjanpesu voidaan tehdä kölittömälle veneelle, jonka maksimipituus on 7,7 metriä. Suurin paino voi olla 2 300 kg. Jätä veneen pohja keväällä maalamatta ja pesetä vene loppukesästä. Pesupaikat, hinta ja muut tiedot löytyvät sivustolta.

YLE
YLE:n sääsivulla paljon mielenkiintoista säästä.

 

X