Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Arvostelut

Luksusta luomassa

23.04.2021

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaForum Marinum (2020)
Hinta20 €

Luksusta luomassa – artikkelikokoelman sivuilla seikkaillaan niin laivan suunnittelemisen, rakentamisen kuin matkustajien maailmassa.

Kirjan artikkelit pohjautuvat vuonna 2019 järjestettyyn kansainväliseen seminaariin Forum Marinumissa ja siellä kuultuihin esitelmiin risteilymatkustamisen historiasta. Teoksessa yhdistyvät akateeminen historiantutkimus ja laivanrakennusteollisuuden näkökulmat.

Kirja on runsaasti kuvitettu ja kauttaaltaan kolmekielinen. Se sisältää kahden kotimaisen lisäksi myös englanninkielisen käännöksen. Kolme kieltä soljuvat sujuvasti rinnakkain ja laajan kuvituksen kanssa ne muodostavat kevyen taittokokonaisuuden, vaikka toisin voisi luulla.

Artikkelit tuovat esiin hienosti risteilyalusten rakentamisen historian vähemmän tunnettuja puolia. Luksusta luomassa on erinomainen lahjakirja ja lisä merihistoriasta kiinnostuneen iltojen ratoksi. Hyvillä mielen voikin todeta, että Suomessa 1960-luvun lopulla alkanut risteilylaivojen suunnittelu ja rakennustoiminta ansaitsee oman kirjansa, joka nyt on julkaistu.

X