Tilaa
Uutiset

Lontoon esiolympialaiset, Weymouth: Lehtisen venekunnan hyvä vire jatkuu

05.08.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Thom Touw

Torstaipäivä toi Audi Match Race Teamille kaksi voittoa ja yhden tappion, ja tiimi on toisena Venäjän Jekaterina Skudinan perässä samoilla pisteillä.

Torstaiset lähdöt Weymouthissa purjehdittiin 6-9 metriä sekunnissa puhaltaneessa tuulessa. Silja Lehtisen tiimi kaatoi Ruotsin Anna Kjellebergin ja Portugalin Rita Goncalvesin tiimit. Australian Olivia Price sen sijaan oli torstaina Lehtisen tiimiä parempi.

– He saivat paremman startin kuin me. Pysyimme koko kisan ajan ihan lähellä, mutta emme onnistuneet pääsemään ohi. Oli hyvä kisata Australian tiimiä vastaan kovassa tuulessa, koska he ovat siinä hyviä. Opimme tekemään parempia vendoja loppuregattaa ajatellen, Lehtinen kertoo.

Kaikki 12 Match race -tiimiä ovat nyt purjehtineet vastakkain. Skudinan ja Lehtisen perästä löytyy mm. Hollannin Mandy Mulder, Englannin Lucy MacGregor ja ISAF:n Match race -rankingia johtava Ranskan Claire Leroy. Perjantai on Match race -purjehtijoille välipäivä. Kilpailut jatkuvat lauantaina puolivälierien merkeissä, josta voittajat menevät semifinaaliin ja häviäjät taistelemaan sijoista 5-8.

– Tänään käymme vielä tiimifyssarin käsittelyssä, syömme, pidämme palaverin ja kirjoitamme ylös opitut asiat. Sitten nukkumaan ja huomenna lepoa. Tiimissä on hyvä taistelufiilis, Silja Lehtinen tiivisti torstaina.

RS:X-luokassa kilpaileva purjelautailija Tuuli Petäjä aloitti urakkansa, ja ylsi päivän lähdöissä 13:nneksi ja 14:nneksi.

– Olen tyytyväinen vauhtiin ja molempiin startteihin. Ensimmäisessä kisassa lähestyin ensimmäistä merkkiä kärkipaikalla, mutta tuuli kääntyi viime hetkellä niin, että jouduin tekemään pari ylimääräistä käännöstä ja kahdeksan tytön porukka sujahti siinä ohi. Maalissa olin lopulta 13:s. Toisessa kisassa reitinvalintani epäonnistui, ja olin ensimmäisellä merkillä vasta 19:s. Onnistuin kuitenkin nousemaan kisan aikana 5 sijaa. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Petäjä kertasi.

Perjantaina Weymouthin vesille lähtevät RS:X-purjehtijoiden lisäksi 470-veneet, Laserit ja Laser Radialit. Suomalaisista tulevilla olympiavesillä nähdään huomenna siis Tuuli Petäjän lisäksi Joonas ja Niklas Lindgren (470), Fredrik Westman (Laser) ja Sari Multala (Laser Radial).

Viimeiset mitalipurjehdukset käydään lauantaina 13. elokuuta.

Kilpailuaikataulu

2.8.-11.8. Match race
4.8.-11.8. RS:X
5.8.-12.8. 470, Laser ja Laser Radial
6.8.-13.8. 49er, Finn ja Star

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: Thom Touw

Lue myös nämä

X