Tilaa
Koepurjehdus

Linjett 34:ssä on klassista vetovoimaa

Linjett 34 on kaunis, kuin purjeveneet vanhaan hyvään aikaan. Ominaisuuksiltaan ja ratkaisuiltaan vene on nykyaikaa.

12.09.2012

Kirjoittajakari wilén

KuvaajaJarmo Wright

Linjett 34 on linjakas, klassisen kaunis ja juuri sen näköinen kuin saaristopurren ainakin vanhemman purjehtijapolven mielestä kuuluukin olla.

Runko näyttää hyvin sopusuhtaiselta, varalaitakorkeus on kohtuullinen ja keularanka viisto, mikä säästää luonnonsatamaan rantautuessa kolhuilta. Uusimman Linjetin, kuten aikaisemmatkin mallit, on suunnitellut Mats Gustafsson. Hän on kääntänyt kynäänsä kuitenkin hieman modernimpaan suuntaan. Niinpä kolmenelosen keula on vähän pystympi ja vene on perästä suhteellisesti leveämpi kuin aikaisemmat mallit. Laidat kaartuvat sisään, jotta vene olisi kapea vesilinjan kohdalta. Tavoitteena on ollut luoda helposti kulkeva runko. Sen alle on ripustettu lyijyköli parantamaan loppujäykkyyttä. Veneessä on pinnaohjaus.

Aallokossa rauhallisesti ja pehmeästi kulkeva pursi on lujaa, karilleajon kestävää tekoa ja upeasti viimeistelty, sekä ulkoa että sisältä.

Lue Linjett 34:n koepurjehdus kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 9/2012.

Penkeille mahtuu kolme henkeä per puoli, jopa väljästi. Perämiehelle on hyvä paikka sivukannella. Kaiteet ovat avotilan kohdalla avattavat.

Tekniset tiedot

Pituus
Leveys
Syväys
Paino
Isopurje
CE-luokitus
Polttoainesäiliö
Hinta
Apumoottori
10,65 m
3,45 m
1,84 m
5 800 kg
37 m&³2;
A (valtameri)
100 l
201 720 e
Yanmar 3YM30, 29 hv
Suunnittelija: Mats Gustafsson
Valmistaja: Rosättra Båtvarv AB, Ruotsi
Päämyyjä: Rosättra Båtvarv AB, www.linjett.se

Lue myös nämä

X