Tilaa
Uutiset

Linda Saari, Joona Tikka ja Sampsa Vaarala saivat tallipaikan

17.02.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kuva: Konekesko

Sami Seliö Junior Team kasvaa tulevalla kaudella kahdeksaan kuljettajaan.

Uudet Junior Teamin kuljettajat ovat 10-vuotiaat Linda Saari Forssasta ja Joona Tikka Jyväskylästä sekä 9-vuotias Sampsa Vaarala Karkkilasta.

SJ15-luokassa ajavat juniorit saavat kaluston veloituksetta käyttöönsä. Toiminta rahoitetaan yhteistyökumppanien sekä Sami Seliö fanituotemyynnin tuotoilla.

Kaksinkertainen F1-veneilyn maailmanmestari Sami Seliö haluaa junioritiimitoiminnan kautta auttaa tulevaisuuden lupauksia veneurheilun maailmassa: – Kun itse aloitin kilpauraani, tukijana oli vain oma perhe. Olisi ollut kiva saada tukea ja neuvoja kokeneemmilta ”isojen luokkien” kuljettajilta. Silloin jo päätin, että jos minä pääsen lajissa eteenpäin, haluan auttaa muitakin. Tiedän, että huipulle pääseminen on vaikeaa ja haluan auttaa uusia suomalaiskuljettajia eteenpäin. Veneily on nuorille hyvä harrastus ja haluan osaltani edesauttaa sitä, että meillä on myös tulevaisuudessa suomalaisia F1-veneilyn maailmanmestareita. Veneily moottoriurheilulajina kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän ja haluan myös tuoda lajiamme tunnetuksi.

Konekesko Oy on yksi Sami Seliö Junior Teamin yhteistyökumppaneista. Tulevalla kaudella Konekeskon ja Yamahan väreissä SJ15-luokassa kilpailevat Jasmine Ahonvala, Joona Tikka ja Sampsa Vaarala.

– Yamaha viettää tänä vuonna kilpatoiminnan 50-vuotisjuhlavuotta ja tekemämme yhteistyösopimus Samin kanssa on meille yksi tapa kunnioittaa Yamahan pitkää moottoriurheiluhistoriaa. Suomessahan on monta Yamahalla maailmanmestaruuden ajanutta kilpaveneilijää ja meille on tärkeää, että myös jatkossa suomalaiset nimet esiintyvät kilpaveneilyn huipulla Yamahan saattelemana, kertoo Yamahaa edustavan Konekeskon markkinointipäällikkö Marita Tuoma.

– Juniortoiminta on ollut osa toimintaamme jo pitkään ja tämä on luontainen jatkumo sillä saralla. On hienoa olla mukana yhdessä Sami Seliön tiimin kanssa opastamassa uutta sukupolvea niin veneilyn kuin veneurheilunkin pariin, hän jatkaa.

Sami Seliö ja Yamaha Junior Team ovat tavattavissa ja Matti Kyllösen haastateltavana venemessuilla Konekeskon Yamaha-osastolla 6a29lauantaina 19.2. klo 14

Lue myös nämä

X