Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Liigamestaruus toistamiseen Ahvenanmaalle

Ålandska Segelsällskapetin (ÅSS) purjehtijat olivat ylivoimaisia tämän vuoden purjehdusliigassa. Kolmanteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun osallistui peräti 18 joukkuetta.

21.08.2018

KirjoittajaKari Wilén

Kolmanteen ja samalla viimeiseen purjehdusliigan osakilpailuun osallistui peräti 18 joukkuetta.

Kauden avauskilpailu käytiin kesäkuun puolivälissä Maarianhaminassa, liigamestaruutta puolustavan tiimin kotivesillä. Kisa oli tiukka mutta vaasalaisen pursiseuran Wasa Segelförening (WSF) joukkue korjasi lopulta potin ja ÅSS:n tiimin kakkoseksi. Toinen ahvenanmaalainen suurseura Mariehamns Seglarförening (MSF) nousi kolmanneksi 12 joukkueen fliitissä. WSA:n joukkueessa purjehtivat Johan Neovius, Antti Luhta, Petter Forth ja Victor Bergström.

Toisessa osakilpailussa heinäkuussa ÅSS:n tiimi maksoi Vaasassa potut pottuina ja vei voiton ennen naapuriseuraa MSF ja kotivesillään purjehtinutta WSF:n joukkuetta. Sääolot olivat hankalat ja ÅSS:n voitto oli selkeä. ”Kilpailu meni kyllä täysin suunnitelmien mukaisesti. Voitettiin lähes kaikki lähdöt, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen”, sanoi joukkueen nestori Staffan Lindberg.

Viimeinen osakilpailu purjehdittiin Uivan venenäyttelyn yhteydessä Lauttasaaren selällä, suuren yleisön edessä. Ratajärjestelyistä vastasi liigan kaksinkertainen voittaja Georg ”Tusse” Tallberg.

ÅSS:n joukkue oli yhtä kaveria luukuun ottamatta vaihtunut ja miehistöön astuivat nyt kokeneet rataketut Björn Hansen ja Henti Lundberg. Jokainen joukkue purjehti 11 starttia kuuden veneen ryhmissä. ÅSS voitti seitsemän purjehdusta ja sen myötä myös koko osakilpailun. Samalla se otti myös Purjehdusliigan kokonaisvoiton toisen kerran peräkkäin.

Aikaisemmin keskinkertaisesti purjehtinut Nyländska Jaktklubbenin (NJK) joukkue pisti nyt viiden lähtövoiton turvin paremmin kampoihin ja nousi toiseksi Helsingin kisassa, Turun Pursiseura (TPS) edelle. Vaasalaiset jätettiin nyt kuudennelle sijalle, mutta WSF otti kuitenkin toisen sijan liigataulukossa tasapistein kolmanneksi purjehtineen MSF:n kanssa. Hyvä kirin ansiosta NJK nousi kokonaistaulukossa neljänneksi.

Voittanut joukkue eli ÅSS saa ensi kesänä tilaisuuden osallistua ClubSwan 50 -veneillä purjehdittavaan avomerikilpailuun Nord Stream Race. Joukkueessa purjehtivat Daniel Mattsson, Staffan Lindberg, Mathias Dahlman, Jasper Karlsson, Björn Hansen, Henrik Lundberg ja Christian Johansson.

Neljä parasta pursiseuraa saa puolestaan osallistumisoikeuden kansainvälisen Sailing Champions League -kilpailun karsintavaiheeseen.

Purjehdusliigan suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Liigaa purjehditaan keskenään tasavertaisilla J/70-veneillä. Koska joukkueiden kokoonpano saa vaihdella on monilla eri pursiseurojen jäsenillä mahdollisuus liigan myötä kokea nopeatempoisen kilpailun jännitys.

X