Tilaa
Uutiset

Laser EM/1. päivä: Tenkanen kolmas, Multala ja Collura viidensiä

07.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

LaserEM_Schaardenburg

Tallinnan Laser-luokkien EM-kisoissa purjehdittiin sunnuntaina kaksi lähtöä sekä Laser Radialeissa että Laser Standardeissa. Puuskainen tuuli ja vaihteleva tuulen suunta toivat omat haasteensa kilpailijoille.

Tuula Tenkanen avasi Laser Radialien EM-kisat tasaisen varmalla suorituksella ja on kahden lähdön jälkeen kokonaiskisassa kolmantena. Ensimmäisessä lähdössä Tenkanen oli 5:s ja toisessa 6:s.

Kisaa johtaa Kroatian Tina Mihelic ja toisena on Iso-Britannian Charlotte Dobson.

Sari Multalan ensimmäiseen lähtöön mahtui muutamia virheitä, mutta toisessa lähdössä palaset osuivat kohdalleen. Multala voitti päivän toisen lähdön ja on kokonaiskisassa viides.

– Toisessa lähdössä sain hyvän vaihteen päälle ja onnistuin sekä lähdössä, taktiikassa että vauhdissa hyvin ja voitin lähdön, Multala kommentoi ensimmäistä kisapäivää.

Rebecka Behm on 88 osallistujan tulosluettelossa 59;s, Ida Voutilainen 69:s, Lynn Backström 76:s, Noora Koskiahde 80:s ja Johanna Gustafsson 87:s.

Laser Standard: Collura viides

Standard-luokassa purjehdituissa kahdessa lähdössä suomalaismiehistä parhaat tulokset saavutti Pierre Collura, joka purjehti ensimmäisenä päivänä toiseksi ja viidenneksi. Collura on kokonaispisteissä 5:s.

– Olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen suoritukseeni: Vauhti oli hyvä ja taktiikka onnistui hyvin, Collura kertoo.

Kisaa johtaa kahden lähdön jälkeen molemmat lähdöt voittanut Hollannin Rutger Schaardenburg (kuvassa) ennen Iso-Britannian Paul Goodisonia ja Australian Tom Slingsbya.

Standard-luokassa on mukana 148 kilpailijaa. Ensimmäisen päivän jälkeen Teemu Rantanen on 44:s, Mattias Lindfors 78:s, Benjamin Grönholm 87:s ja Joonatan Partinen 125:s.

Maanantain kisaohjelmassa on jälleen kaksi lähtöä kummassakin luokassa.

Katso video ensimmäisestä purjehduspäivästä

Mitalien kohtalo ratkeaa perjantaina 11.6.

Kuva: Aivar Kullamäe/Laser European Championships & Trophy 2010 Tallinn
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X