Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Lagoon 400 – Kaksin kauniimpi

17.12.2009

KirjoittajaTimo Utter

Lagoon 400

Matkakatamaraanien suosio on myötätuulessa Välimeren alueella, ja etenkin charterpurjehduksilla ne ovat yhä useamman valinta.

Katamaraanien suosio näkyy myös valmistajien määrässä. Tämän syksyn Cannesin venenäyttelyssä niitä oli mukana toistakymmentä. Bénéteau-ryhmään kuuluva Lagoon on yksi suurimmista valmistajista. Veistämö täytti 25 vuotta ja on tänä aikana valmistanut yli 2 000 Lagoon-katamaraania.

Nykyinen mallisto käsittää kuusi erikokoista katamaraania 32-jalkaisesta 62-jalkaiseen. Kaikkien mallien linjojen takana ovat yhtiön pääsuunnittelijat Marc Van Peteghem ja Vincent Lauriot Prevost. Cannesin venenäyttelyssä olivat esillä yhtiön lippulaiva Lagoon 620 sekä pienempi Lagoon 400.

Suomenkin vesille paremmin soveltuva Lagoon 400 kiinnosti meitä tietysti enemmän, ja pääsimme kokeilemaan sitä heti näyttelyn jälkeen. Edellisen yön kovan ukkosmyrskyn jäljiltä oli merellä vielä korkea aallokko ja tuulta yli 10 m/s, joten keli oli ainakin tehtaan edustajan mukaan mitä parhain.

Lagoon 400:n voi valita kahdesta versiosta; tavallisesti charterkäyttöön tarkoitetusta neljän makuukajuutan mallista tai purjehtimastamme omistaja-mallista, jossa oikean puolen ponttoni on kokonaan varattu omistajan käyttöön. Sisustus on vaaleaa tammiviilua ja lattia tummaa laminaattia.

Lue esittely Vene-lehdestä 12/2009

Lue myös nämä

X