Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Lagoon 380

02.06.2008

KirjoittajaVenelehti

Lagoon 380

on kuin merellinen rivitaloasunto

Merellä tuuli etelästä noin 8 m/s ja vielä tässä kelissä Lagoonilla purjehditaan reivaamatta. Katti kallistuu enintään seitsemän astetta, joten kallistumasta ei reivausajankohtaa voi päätellä. Se on katsottava tuulimittarista, purjeita vähennetään 12-13 m/s tuulessa.

Luovilla vene liikkui 7,4 solmun nopeudella, mutta nousukulma on kymmenisen astetta huonompi kuin tavallisessa köliveneessä. Vastakäännöksen teko onnistui tavalliseen tapaan ja vene ohitti tuulensilmän ilman, että genualla pakittamalla tarvitsi auttaa.

Sivutuulessa ja sivumyötäisessä monirunkovene on parhaimmillaan. Katti nyökkii aallokossa vähemmän kuin yksirunkoinen matkapursi, mutta kölivenepurjehtijalla menee kyllä tovi ennen kuin tottuu veneen liikkeisiin. Se mitä yksirunkopurjehtija kutsuu purjehdusnautinnoksi, puuttuu katamaraanista kokonaan. Tai ainakin se on erilaista. Vauhtia piisaa ja sehän on mukavaa, mutta katin ohjaaminen ei ole mikään suuri elämys. Ohjaus on täysin tunnoton, eikä ratti anna minkäänlaista tuntua siihen, miten purjeet on jalustettu ja trimmattu.

Katamaraanissa on oleskelutilaa sekä ulkona että sisällä aivan toiseen tapaan kuin yksirunkoveneessä. Ulkotiloja voisi kutsua jopa terassiksi. Laajaan ja suojaiseen avotilaan mahtuu 8-9 henkeä istumaan. Kannelle mahtuu lisää väkeä ja keulassa on runkojen välisellä trampoliiniverkolla erinomaiset auringonottotilat.

Katamaraanissa salonki on samassa tasossa kuin ulkotilat, joten sisälle ei joudu laskeutumaan jyrkkiä portaita tai tikkaita. Kävellään vain sisään leveästä liukuovesta. Istuinkaukalon suuntainen ikkuna liikkuu kiskoilla ja mahdollistaa tarjoilun avotilaan suoraan keittiöstä. Salonki on avara ja valoisa panoraamaikkunoiden ansiosta. Tuuletus tapahtuu kahden avattavan etuikkunan kautta. Dinettiin mahtuu 6-7 ruokailijaa. Makuu- ja pesutilat ovat sivurungoissa, kuten myös tarvittavat vaatekaapit.

Lagoon 380 on tukeva ja turvallinen alusta kesäloma-asumiselle ja oleskelulle. Koska monirunkovene on matalakulkuinen, voi sillä rantautua paikkoihin, joihin köliveneillä ei ole asiaa.

Tekniset tiedot

Pituus 11,55 m
Vesilinja 11,00 m
Leveys 6,53 m
Syväys 1,15 m
Uppouma 7 260 kg
Isopurje 47,0 m&³2;
Genua 30,0 m&³2;
Moottorit 2 kpl Yanmar 3YM20 SD
Hinta Club-versio 219 478 euroa
Valmistaja Lagoon, Ranska
www.cata-lagoon.com
Maahantuoja CCN Cruising Catamarans Oy
www.cruisingcatamarans.net
Myyjä Oy Yacht Market Ab
Särkiniementie 18, 00210 Helsinki
puh. (09) 622 4455
www.yachtmarket.com

Testiryhmä: Kari Wilén, Tom Finell, Timo Utter

Tiivistelmä Vene-lehden 6/2008 jutusta
Lagoon 380 

Lagoon 380

Lagoon 380 

paluu

 

X