Testit

Käytetty: Scand 26 Half Cabin – Laatuveneelle riittää hyvä ylläpito

Laatuveneelle riittää hyvä ylläpito, muutoksia siihen ei pidä tehdä kuin pakon edessä ja silloinkin alkuperäiseen pyrkien. Näin säilyy tunnelma, jollaista ei voi ostaa uutena.

13.10.2018

KirjoittajaTeksti ja kuvat Pasi Nuutinen

Ehjää ei kannata korjata eikä toimivaa pidä muuttaa. Siinä kaksi ohjesääntöä, jotka käytetyn veneen omistajan tulisi pitää mielessään, vaikka into tuunaamiseen kuplisi mielessä kuinka vahvasti.

Molempien viisaus näkyy kokeiltavaksi saamassamme norjalaisveneessä. Scand 26 Half Cabin on iältään jo 35-vuotias, mutta tarkasti alkuperäisessä asussaan säilytetty. Omistaja kertoo olevansa jopa ”vähän friikki”, mitä tulee kuluvien osien korvaamiseen uusilla. Esimerkiksi kajuuttaan säröytyneiden kattovalaisimien tilalle hän etsi paitsi malliltaan samanlaiset, myös sopivasti iän kellastamat käytetyt.

Osien etsimisessä auttaa se, että Scand merkkinä ja 26 HC mallina ovat tietynlaisia klassikoita muissa pohjoismaissa. Vene oli aikoinaan selkeästi premium-luokkaa hinnaltaan ja varustelultaan, joten niitä on pidetty huolella ja kohdeltu arvostuksella.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X