Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Arvostelut

Kuvitettu veneilytaito

30.03.2015

KirjoittajaAri Inkinen

JulkaisijaSea Lady Sailing
Hinta35,90 €

Kuvitettu Veneilytaito on norjalaisen Ivar Dedekamin käytännöllinen, jokaisen veneilijän perusopas, jonka 90 sivulla käydään läpi kolme veneilijälle erittäin tärkeätä aihealuetta: köydet ja köysien käsittely, veneen hallinta ja ankkurointi. Muun muassa köysistä on asiaa 18 sivun verran, joten perusteellinen opas taatusti on.

Monta tärkeää aihealuetta jää myös käsittelemättä, mutta yhteen kirjaan ei kaikkea pysty mahduttamaan. Dedekamin kirjasarjasta on jo julkaistu Kuvitettu purjeiden ja rikin säätö, ja epäilemättä vuoroaan odottaa Navigointi perinteisin ja nykyaikaisin menetelmin.

Kuvitettu Veneilytaito on täynnä pieniä kuvia ja tekstinpätkiä, jotka kertovat yksityiskohtaisesti em. aiheista. Kuvat ovat havainnollisia, joskin erittäin ahdas taitto tekee niistä osin hankalia seurata vaihe vaiheelta.

Kirjan johdannossa mainitaan, että lukijan oletetaan tuntevan veneilyn perusteet ja veneessä käytetyt nimitykset. Kirjan sisältö on kuitenkin tehty ensi kertaa asioihin tutustuvalle. Suuri osa sisällöstä on siinä määrin yksinkertaista. Kokeneelle veneilijälle kirja on kätevä kertauskurssi.

Kuvitettu Veneilytaito kaipaisi edes suppeaa sanastoa, jossa selvitettäisiin veneilyn yleisimmät termit. Etenkin purjehduksessa slangia käytetään runsaasti ja sitä on jonkin verran myös kirjassa. Tällöin kirja palvelisi paremmin veneilytaivaltaan aloittavia, mutta tällaisenaankin se on erinomainen opas ensimmäistä, miksei toistakin kertaa veneeseen nousevan käteen lykättäväksi.

Kirjan paras osa on veneen hallinta, jossa on yksityiskohtaisesti esitetty muun muassa laituriin ajo erilaisilla veneillä ja erilaisissa olosuhteissa.

Kuvitettu Veneilytaito on hyvä lisä veneilykirjallisuuteen. Tarkempi editointi olisi tehnyt kirjasta vielä paremman.

Sea Lady Sailing

X