Tilaa
Uutiset

Kuunari Helena purjehtii Huippuvuorille

13.06.2008

KirjoittajaVenelehti

Suomen Purjelaivasäätiön kuunari Helena irrotti köytensä perjantaina 13.6. Helsingin Katajanokalta ja suuntasi Huippuvuorille Göteborgin ja Tromssan kautta. Ainutlaatuinen purjehdusmatka 1 000 meripeninkulman päähän Pohjoisnavasta on herättänyt paljon mielenkiintoa.

Suomen Purjelaivasäätiö haluaa ennen kaikkea panostaa ympäristökasvatukseen. Huippuvuoripurjehdus onkin monivuotisen Sails For Environment -kampanjan avaus. Kampanjan tarkoitus on yhdistää nuorisolle suunnattu koulupurjehdus sekä merellisen ympäristön huomioiminen ja suojelu. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä ympäristön hyväksi toimivien tahojen kanssa teemapurjehdusten, koulutuksen, ympäristökampanjoiden ja tutkimustoiminnan kautta.

– SFE-ohjelma tulee sisältämään purjehduksia, joihin liitetään ympäristöaiheisia koulutuksia tai teemoja. Huippuvuori-purjehdus on niistä ensimmäinen ja laajuudessaan mittava. Eri legeihin jaettu purjehdus kestää yhteensä 2,5 kuukautta. Mukana on esimerkiksi biologian- ja meribiologian opiskelijoita, jotka tekevät matkalla ympäristöön liittyviä tutkimuksia, kertoo Suomen Purjelaivasäätiön toiminnanjohtaja Stefan Abrahamsson.

Mukana SFE-hankkeessa ovat muun muassa Lounais-Suomen ympäristökeskus, Pidä saaristo siistinä -hanke sekä Pro Saaristo -yhdistys. Huippuvuori-purjehduksesta ja Sail For Environment -ohjelmasta voi lukea lisää Suomen purjelaivasäätiön internet-sivuilta

AI 13.6.2008

Lue myös nämä

X