Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Kuunari Helena purjehtii Huippuvuorille

13.06.2008

KirjoittajaVenelehti

Suomen Purjelaivasäätiön kuunari Helena irrotti köytensä perjantaina 13.6. Helsingin Katajanokalta ja suuntasi Huippuvuorille Göteborgin ja Tromssan kautta. Ainutlaatuinen purjehdusmatka 1 000 meripeninkulman päähän Pohjoisnavasta on herättänyt paljon mielenkiintoa.

Suomen Purjelaivasäätiö haluaa ennen kaikkea panostaa ympäristökasvatukseen. Huippuvuoripurjehdus onkin monivuotisen Sails For Environment -kampanjan avaus. Kampanjan tarkoitus on yhdistää nuorisolle suunnattu koulupurjehdus sekä merellisen ympäristön huomioiminen ja suojelu. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä ympäristön hyväksi toimivien tahojen kanssa teemapurjehdusten, koulutuksen, ympäristökampanjoiden ja tutkimustoiminnan kautta.

– SFE-ohjelma tulee sisältämään purjehduksia, joihin liitetään ympäristöaiheisia koulutuksia tai teemoja. Huippuvuori-purjehdus on niistä ensimmäinen ja laajuudessaan mittava. Eri legeihin jaettu purjehdus kestää yhteensä 2,5 kuukautta. Mukana on esimerkiksi biologian- ja meribiologian opiskelijoita, jotka tekevät matkalla ympäristöön liittyviä tutkimuksia, kertoo Suomen Purjelaivasäätiön toiminnanjohtaja Stefan Abrahamsson.

Mukana SFE-hankkeessa ovat muun muassa Lounais-Suomen ympäristökeskus, Pidä saaristo siistinä -hanke sekä Pro Saaristo -yhdistys. Huippuvuori-purjehduksesta ja Sail For Environment -ohjelmasta voi lukea lisää Suomen purjelaivasäätiön internet-sivuilta

AI 13.6.2008

Lue myös nämä

X