Jutut

Kuukauden vene: Seabubble pelastaa kaupungit

Siirrytään ruuhkaisilta kaduilta raikkaille vesireiteille ja kuljetaan siellä päästöttömällä aurinkoenergialla, on ranskalaisen hankkeen visio suurkaupunkien liikenneongelmiin.

10.09.2018

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Vesireitit ovat olleet vajaakäytössä oikeastaan siitä asti, kun rautatiet ja autot yleistyivät. Otetaan siis kaupunkien joet, kanavat ja sisäjärvet uudelleen käyttöön, tuumivat ranskalainen Alain Theboult (mm. trimaraani Hydropteren kehittäjä) sekä australialainen Anders Bringdal (mm. moninkertainen purjelautailun maailmamestari).

Yhdessä he kehittivät ratkaisuksi kokonaisen konseptin, jossa hyödynnetään uusimman teknologian mahdollisuuksia. Kulkupeli on vesitaksi, jossa matkustaa kuljettajan ohella neljä asiakasta. Näin pienessä koossa siitä saadaan riittävän kevyt, jotta se nousee vauhdissa kantosiiville. Tämä takaa sekä tavallista venettä miellyttävämmän kulun ilman aaltojen keinutusta, että hyvin vähäisen kulkuvastuksen. Se puolestaan mahdollistaa voimanlähteeksi pelkän sähkömoottorin: ei siis mitään päästöjä kaupunki-ilmaan.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X