Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Kuukauden vene: Frauscher TimeSquare 20 – Puhtaasti piknikille

Täsmällisemmin tuskin voi suunnitella venettä idyllisille päiväretkille. Se kulkee äänettä ja päästöittä, ei keinu eikä heilu, ja on varusteltu kuin hyvän kesämökin terassi.

03.08.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Itävaltalainen Frauscher tunnetaan herkullisen tyylikkäistä, joskin kalliista daycruisereistaan. Tuossa genressä se on myös maailman kärkeä sähköveneilyn uranuurtajana.

Yhdistelmä on luonteva, kun veistämön kotikenttää ovat alppimaat. Pienillä ja herkillä vuoristojärvillä on merkittävästi rajoituksia polttomoottoreille, ja niiden rantojen asukkailla huomattavasti vaurautta. Ympäristöä on varaa huomioida tyylikkäästi.

Frauscherin uusin luonnos sekä poikkeaa vanhasta linjasta, että on sille luontevaa jatkoa. Taustalla on laaja kysely asiakkaille siitä, mihin he haluaisivat tulevia veneitään käyttää?

Vastaus tiivistettynä: lyhyisiin ja vaivattomiin piknikkeihin perheen ja ystävien kanssa.

Juuri siihen – eikä sitten oikeastaan mihinkään muuhun – TimeSquare 20 on tarkoitettu.

Rakenteissa on käytetty paljon hiilikuitua. Kevyt vene kulkee erittäin energiatehokkaasti sähkömoottoreillaan ilman muita ääniä kuin laineiden liplatus ja matkustajien iloisena solisevat naurahdukset. Kaksi solakkaa runkoa halkovat aaltoja pehmeästi ja pitävät veneen niin vakaana, ettei prosecco läiky ikävästi. Kahdella kaukana toisistaan sijaitsevalla vetolaitteella venettä kääntelee satamissa tarkasti ja vaivattomasti.

Kansitilaa on 20 neliömetriä: siitä ja laatuajan vietosta venemallin nimi. Turkki on tasainen perästä keulaan, vain ohjaamon penkki ja sitä vastapäätä oleva divaani kohoavat hieman ylemmäs. Niihin on upotettu kylmiöt virvokkeille ja evästarvikkeille, ja niiden välistä taittuu esiin pieni tarjoilupöytä. Kaksi suurta aurinkosohvaa kutsuvat etukannelle, niiden keulanpuolella alaslaskettava uimataso virkistävälle pulahdukselle.

Täydellistä Dolce Vitaa siis, eikä makeaa pidä kerralla nauttia mahan täydeltä. Veneen huippunopeudeksi mainitaan 25 solmua. Sitä akustot jaksavat pitää yllä pari tuntia, hienostuneempaa 10–12 kn vauhtia tuplat kauemmin. Sekin toki riittää piknikien vaatimaan toimintamatkaan.

Vaikuttaakin siltä, että alppijärvien idylli on turvassa sekä eleganssin että ekologisuuden suhteen.

Frauscher TimeSquare 20

Pituus 8,30 m, leveys 5,00 m, paino 1 150 kg, kantavuus 7 henkeä, teho 2 x 2-10 kW, akut 7–30 kWh, lisätiedot Frauscher Boats

X