Tilaa
Mainos

KOTIMAISET MARINO-VENEET kestävät aikaa ja katseita

Venemalleja, jotka säilyvät tuotannossa puolen vuosisadan verran käytännössä muuttumattomina, ei synny kovin usein. Itse asiassa niitä syntyy äärimmäisen harvoin. Mutta kun sellainen syntyy, on veneessä oltava jotain poikkeuksellista.

21.02.2022

KirjoittajaKaupallinen yhteistyö: OY MARINO AB

Marino Mustang kehitettiin yli 50 vuotta sitten. Silloin ja tänäänkin se valmistetaan käsin laminoimalla lasikuidusta. Se on vanhimpia yhtäjaksoisesti saman veistämön tuotannossa olleita venemalleja maailmassa. Terävän keulan ja 22° V-pohjan ansiosta vene liukuu pehmeästi ja halkoo aallot vaivatta ilman pärskeitä. Vene painaa vain n. 230 kg ja on siksi taloudellinen ajaa, helposti käsiteltävä ja liikuteltava. Tehoalue on laaja, 15–50 hv. Monikäyttöinen ja turvallinen Mustang soveltuu erinomaisesti niin mökki- ja yhteysveneeksi kuin vesiurheiluun ja retkeilyynkin, ja veneessä voi yöpyäkin kaksi henkilöä. Mustang on suomalaista käsityötaitoa kunnioittava kaunis klassikko, joka kestää aikaa ja katseita.

Marino Swing on pulpettivene, jossa on sama runko kuin Mustangissa. Vene kulkee jo 20 hv:n moottorilla n. 25 solmua ja nousee liukuun jo 6 hv:n moottorilla. Vene on kevytkulkuinen, nopea ja taloudellinen. Suositeltava tehoalue on laaja, 15–40 hv. Käsinlaminoitu runko on poikkeuksellisen vahva ja kevyt, ja vene painaa vain n. 180 kg. Käytännöllinen, matta sisäpinta kestää kulutusta. Marino Swingissä on lisäksi kaksi lukittavaa säilytystilaa. Sekä kalastusvavoille että pitkille tavaroille on omat hyllyt.
Marino Mustangissa ja Marino Swingissä on mahdollisuus valita yli 200 (RAL) värivalikoimasta itsellesi mieluinen kansiväri.

Marino Junior on kevyt, mutta tukeva soutuvene kovaan käyttöön. Junior painaa vain n. 90 kg ja on erittäin hyvä soudettava pitkän vesilinjan ja ohjaavan puukölinsä ansi-osta. Puuköli myös suojaa pohjaa kulumisel-ta. Vene soveltuu hyvin niin sähkömoottorille kuin perinteiselle perämoottorille.

Marino Juniorissa on pyöristetyt runkolaidat, joihin kalaverkko ei tartu kiinni. Niiden ansiosta veneestä saa myös helposti otteen sitä liikuteltaessa. Keskipenkin alla on lukittava tiivis säilytystila, jota voi käyttää kalasumppuna. Laitahyllyillä on tilaa kalastusvavoille, airoille ja pikkutavaroille.

 

Marino Mustang, Marino Swing ja Marino Junior valmistetaan sataprosenttisesti käsin Marinon tehtaalla Sipoossa Suomessa.

ALKUPERÄISIÄ VARAOSIA SAATAVILLA KAIKKIIN MARINO-VENEMALLEIHIN

www.marino.fi

puh (09) 272 1422

Lue myös nämä

X