Tilaa
Huolto

Korjaa ja kunnosta: Parempaa talousvettä veneeseen

Vesijärjestelmän paineenvaihtelut harmittavat varsinkin suihkussa ja astioita pestessä. Lisäksi tankkiveden käyttäminen juomavetenä mietityttää. Nykyaikainen suodatin on helppo asentaa ja sillä saa puhdasta talousvettä helposti.

17.06.2021

Kirjoittajaja kuvat matti-pekka falck

  • Useimmiten veneet varustetaan kustannussyistä pelkästään käyttöveden painepumpulla ilman erillistä paineentasaussäiliötä. Pumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Pumppuun on integroitu sisäinen painekytkin, joka aistii paineen aleneman vesiputkistossa.


Hanan avaaminen aiheuttaa paineen laskun, joka taas aktivoi painekytkimen, joka puolestaan käynnistää pumpun. Kun hana suljetaan, paine verkostossa jälleen kasvaa ja pumppu pysähtyy. Järjestelmä toimii hyvin yleensä silloin, kun hana on täysin auki ja vettä lasketaan maksimimäärällä. Sitten kun hanan juoksutusta jostain syystä pienennetään, pumpun painekytkin alkaakin hakkaamaan päälle ja pois aiheuttaen jatkuvan paineenvaihtelun. Ilman erillistä paineentasaussäiliötä järjestelmän toimintaa on mahdotonta säätää.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X