Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Kokonaan uusi Buster Magnum

13.09.2017

Kirjoittajaja kuva Ari Inkinen

Viimeinkin tuli aika vanhan väistyä ja uuden Buster Magnumin päästä vesille. Ensimmäinen Buster Magnum näki päivänvalon vuonna 1991.

Inhan Tehtaat Oy esitteli syyskuun 12. päivä täysin uusitun Buster Magnumin. Poikkeuksellisen kauan käytössä ollut runko vaihtui lopulta uuteen. Samalla vene kasvoi kokoa melkoisesti, ennen kaikkea vesilinjan leveys suureni poikkeuksellisen paljon.

Valmistajan mukaan Magnumeita on eri versioina – Magnum I, Magnum II, Super Magnum, Magnum Pro ja M5 – valmistettu runsaat 5000 kappaletta. Se on paljon suureksi avoveneeksi etenkin, kun taipaleen alkuvuosina ei ollut kovin tavanomaista, että avovene oli 6,2 metriä pitkä ja varustettu jopa 120 hevosvoiman moottorilla. Ensimmäinen Buster painoi 680 kg.

Uutuus on kuitenkin jo aivan toista kokoluokkaa. Se on pituudeltaan 7,2 metriä ja painaa noin 1200 kiloa. Uutuusveneen suurin sallittu moottoriteho on 225 hevosvoimaa, millä se koeajossamme kulki 46,8 solmua.

Inhan Tehtaat esitteli samassa yhteydessä myös samalle rungolle perustuvan Super Magnumin, joka on perus-Magnumia 50 cm pitempi, mutta jonka suurin koneteho on peräti 350 hv.

Uutuus-Magnum esitellään Vene-lehdessä 10/2017

Lue myös nämä

X