Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Kokoluokkansa tyylimalli Sealine SC 35

28.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Heikki Juuri-Oja

Sealine SC 35 herättää voimakkaasti kahdenlaisia ajatuksia: toiset kaipaavat perinteisempiä linjoja, toiset pitävät sitä lähitulevaisuuden tyylimallina.

Sealine SC 35:n tärkein osa on avotila. Siitä on luotu olemisen keskus, jossa kaikki viihtyvät ja jossa on kaikki viihtymiselle tarpeellinen. Se on avara ja väljä, istumapaikkoja on 6-8 hengelle. Avotila voidaan varustaa jääkaapilla ja liedellä, joten edes ruoanlaiton ja ruokailun ajaksi ei tarvitse laskeutua kajuuttaan.

Heikki Juuri-Oja

Eniten luonnetta avotilalle antaa valtava, kankainen kattoluukku. Pitkälle perään jatkuva katto avautuu keskiosaltaan lähes kokonaan päästäen oleskelutilaan sekä valon että ilman. Valitettavasti pitkä lippa myös imee perästä jonkin verran pyörteilevää vesisumua. Avotilan suuret ikkunapinnat päästävät valon tehokkaasti sisään, samalla näkyvyys ulos on erinomainen.

Heikki Juuri-Oja

Sealinessa liikkuminen on yksinkertaista. Suurelle uimatasolle käydään avotilan turvallisuutta lisäävän portin kautta ja sivukansille on helppo nousta.

Sealinen ohjaamo on yksi parhaista tässä kokoluokassa.

Heikki Juuri-OjaTilava sisältä

Sealinen leveys on 3,77 metriä. Mitan suuruus näkyy veneen sisätiloissa samoin kuin se, että kyljet ovat lähes pystysuorat.

Ohjaamon alla oleva makuukajuutta on avara. Poikittain sijoitetut erilliset, mutta yhteen liitettävät vuoteet soveltuvat pitkällekin henkilölle.

Vaikkei kaappeja ole paljon, mahtuvat parin viikon vaihtovaatteet mukaan oikein hyvin ja siististi.

Pitkittäin kajuutan vasemmassa reunassa on lisäksi penkki, joka palvellee lasten vuoteena tarpeen vaatiessa.

Heikki Juuri-OjaVeneen salonki – sisäoleskelutila ja pentteri – on niin tilava kuin voi olla 35-jalkaisessa veneessä, jossa on kaksi erillistä makuukajuuttaa ja toiletti erillisine suihkutiloineen.

Pentterissä on työtasoja riittävästi ja yllättävän paljon säilytystilaa.

Sohvan ääressä aterioi vain kolme henkeä.

Keulan ruhtinaalliseen makuukajuuttaan kuljetaan pariovista.

Vaatteille on tilaa riittävästi ja muut tavarat löytävät paikkansa joko vuoteen alta tai kaapeista.

Toiletissa on suihku eroteltu omaan tilaansa. Hyvä ratkaisu sinänsä, mutta hankalan ahdas. Erillinen tuuletusventtiili puuttuu.

 

Vaikea konevalinta

Perusmoottoreina ovat 2 x Volvo Pentan D4-260, eli yhteensä 520 hevosvoimaa. Mutta riittääkö se? Useimmille kyllä, sillä vene kulkee huippukierroksilla 31-32 solmua ja matkanopeus asettuu 25-28 solmun välimaastoon.

Tarjolla on myös 2 x Volvo Penta D4-300. Niillä veneelle luvataan huippunopeutta noin 35 solmua ja taloudellisin matkanopeus himpun alle 30 solmua.

Koeajovene oli varustettu pienemmillä Volvoilla. Liukuunlähtö oli hieman laiskaa, mutta vauhdissa vene kulki kunnolla. Valittamista ei ollut, joskaan tehoreserviä kiihdyttämiseen ei ollut käytännössä lainkaan. Sealinen runko on monessa yhteydessä todettu hyväksi.

Maahantuoja hinnoittelee veneen mielellään Englannin puntina päivän kurssiin. Niinpä perusveneen hinta elokuun lopussa oli 253 681,96 euroa, Englannissa. Vaatimattomasti perusvarusteltuun veneeseen tulee hintaa lopullisessa kuosissa lähemmäs 300 000 euroa.

Tekniset tiedot

Pituus 11,10 m
Leveys 3,77 m
Syväys 1,09 m
Paino 7 900 kg
Moottorit 2 x VP D4-260
CE-luokitus B (avomeri)
Hinta vakiovarustein alk. n. 254 000 e
Valmistaja Sealine International Ltd., Iso-Britannia, www.sealine.com
Maahantuoja ja myyjä Ultimate Marine, Turku, www.ultimatemarket.com

Teksti: Ari inkinen
Kuvat: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 9/2011 jutusta

Katso kuvat

 

X