Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Koepurjehdus

Koepurjehdus: Hanse 348 – Hiottu huolettomaksi

Hanse 348 on toinen kehitysversio veneestä, joka alunperinkin on tarkoitettu vaivatta käsiteltäväksi ja hyvin asuttavaksi. Siksi odotettavissa oli yllätyksetön purjehduspäivä.

14.10.2019

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén ja Pasi Nuutinen

Kun Hanse alkoi viime vuonna tuoda markkinoille 8-loppuisiksi uudistettuja versioita 5-sarjan pursistaan, suurin yllätys oli se, että päivitys tapahtui niin pian. Kaikki mallit olivat vasta muutaman vuoden ikäisiä ja ne myivät oikein hyvin.

Nopeasti katsoen veneissä oli näytti olevan vain kosmeettisia muutoksia. Rungon päämitat esimerkiksi vanhassa 345:ssa ovat tasan samat kuin uudessa 348:ssa. Salongin kohdalle on tullut runkoikkunat molemmin puolin, ruffin keulapäästä on poistettu yhdet ikkunat ja sen laidalla käsikaide vaihdettu upotetusta puulistasta perinteiseen teräsputkeen. Onko siis perustetta koepurjehtia lähes sama vene näinkin lyhyen ajan sisällä (Hanse 345, Vene-lehti 1/2014) uudelleen?

Kyllä on, päättelimme. Oleelliset muutokset nimittäin ovat muualla kuin rungossa ja interiöörissä. Lisäksi ne ovat sellaisia, jotka vaikuttavat purjehdukseen enemmän kuin asumiseen ja näkyvät laskennallisissa ennusteissamme.

Avotilan pöytä on riittävän edessä, jotta kulmikkaan plotteritelineen ohi pääsee itseään kolhimatta.

Mitä Hanseen itseensä tulee, ei ole juuri syytä, miksei 348 nousisi yhtä suosituksi kuin edeltäjänsäkin. Sillä on kaikki edeltävän sukupolven hyvät puolet sekä hieman lisää potentiaalia vauhdikkaampaan ja purjehdukseen. Se on väljästi ja selkeästi asuttava sekä vaivatta varustettava pitkään reissuun.

Lue Hanse 348:n koepurjehdus Vene-lehdestä 10/2019.

Hanse 315 Koepurjehdus Vene 8/2017

Hanse 345 Pursivertailu Vene 1/2014

Hanse 388 Koepurjehdus Vene 10/2018

Hanse 415 Koepurjehdus Vene 12/2015

 

Lue myös nämä

X