Tilaa
Testit

Koeajossa Finnmaster T9 – Maailman valloittaja

T9 on jatkoa Finnmasterin T-sarjalle, ja suoraan huipulle. Siinä toimii sama logiikka kuin pienemmissä malleissa: selkeää, suoraviivaista, toimivaa.

08.07.2021

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen

Finnmaster T9 on suunniteltu ja tehty nopeaksi veneeksi, joten se tarvitsee hevosvoimia. Koeajoyksilössämme niitä on 600 kahdessa Yamahan 4,2-litraisessa V6-moottorissa.

Tavanomaiseen testiohjelmaan kuuluvat kiertelyt ja kaartelut, 90 asteen käännökset täydellä nopeudella osoittavat, että Finnmaster T9 on erittäin tasapainoinen vene. Se on looginen liikkeissään, seuraa valittua ajouraa moitteetta, eikä tee mitään äkkinäistä.

Runko tuntuu hyvin jämäkältä ja lujalta. Vähät aallot se halkoo moitteetta.

Finnmaster T9:n ohjaamossa kaikki on kohdallaan, jopa veneen logo on ratissa suoraan ratin ollessa suoraan. Käyttökytkimet ja nappulat ovat loogisesti järjestetty.

T9 on tiloiltaan yllätyksetön vene. Siinä on tilat, kuten yhdeksänmetrisessä DC-veneessä voi olettaakin olevan: todella suuri avotila, keulakajuutta, toiletti ja ns. minikajuutta.

Avotila on kaiken toiminnan keskus, ja sen keskus on sohva ja sohvapöytä. Pöydän ääreen mahtuu kohtuumukavasti 6–7 henkilöä. Tavanomaiseen tapaan sähköjalallisesta pöydästä ja sohvasta saa rakennettua myös laverin aurinkokylvyistä nauttimiseen tai lisävuoteeksi silloin, kun veneeseen majoittuu väkeä neljää enemmän.

Lue koeajo kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 7/2021.

 

Lue myös nämä

X