Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Mainos

Kestävä, hopeanharmaa suoja puulle

07.02.2020

KirjoittajaMAINOS: SARBON WOODWISE OY

Osmocolor kasvatti tuotevalikoimaansa muutama vuosi sitten tuomalla Suomeen kolmen tuotteen puusuojaainesarjan, jossa yhdistyy tehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Sen lisäksi, että tuotteilla saadaan aikaiseksi erittäin hyvä vesi- ja likasuoja, Organowood-tuotteilla puu saa kauniin, hopeanharmaan värin.

OrganoWood® 01

Puunsuoja 01 lisää puun kestävyyttä ulkona. Se toimii kuin luonnon omat suojamekanismit pyrkien toistamaan eebenpuusta tuttua luonnonmekanismia, jossa mineraalit fossiloituvat puuhun tehden siitä kovan, vettähylkivän ja hitaammin lahoavan.

Suojaus sopii sekä käsittelemättömälle puulle että painekyllästetylle puulle. Käyttökohteita ovat esimerkiksi terassit, laiturit, lauta aidat, ulkovuorilaudoitukset, puukalusteet. Suojausmenetelmä on lisäksi hyvä ympäristövalinta, sillä on mm. Ruotsin luonnonsuojeluliiton Hyvä ympäristövalinta -luokitus.

Organowood on kehittänyt luonnon omien menetelmien avulla ainutlaatuisen tehokkaat puunsuojat, jotka sisältävät vain sellaisia aineita, jotka voidaan palauttaa takaisin luonnolliseen kiertoon. Periaate on nerokkaan yksinkertainen. Organowood tuotteet jäljittelevät orgaanisen materiaalin luonnollista fossiilisoitumista ja lootuskukkien vettähylkiviä ominaisuuksia.

OrganoWood® 03

Puupesu 03 on ulkona olevien puupintojen puhdistamiseen tarkoitettu pesuainetiiviste, joka on ympäristömerkitty ruotsalaisen ympäristönsuojeluliiton omalla Hyvä ympäristövalinta -merkillä.

Aluksi pinta kannattaa pesaista Puupesu 03:lla. Tehokasta puhdistusainetiivistettä voi käyttää kaikkien puupintojen puhdistukseen ulkotiloissa. Puu suojataan Puunsuoja 01:llä. Siinä mineraalit sidotaan puukuituihin. Tuote tekee puun pinnasta kovemman ja vaaleamman kuin perinteinen painekyllästys. Käsittely pidentää puun käyttöikää, ehkäisee kosteusvaurioita ja pintakasvustoa pitäen pinnan kauniina ja hyväkuntoisena pidempään.

OrganoWood® 02

Puunsuoja 02 sopii erityisesti puuta harmaannuttavan, Puunsuoja 01 -käsitellyn pinnan päälle suojaamaan puupintaa vedeltä ja vesiliukoiselta lialta. Tehokas suoja on saanut innoituksensa lootuksenkukan vettähylkivistä ominaisuuksista.

Organowood Puunsuoja 02 on lika- ja vesisuoja. Se lisää puukuitujen pinnalle vettä hylkiviä molekyylejä, jolloin vesipisarat pyörähtävät pois puun pinnalta.

Patentoidut puunsuojaustekniikat perustuvat Tukholman yliopiston ja Ruotsin maataloustieteellisen yliopiston pitkäaikaisen tutkimukseen. Tuotteet valmistaa OrganoWood AB Ruotsissa.

www.osmocolor.com

X