Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Rantasauna / Olitko intissä saarella / paatissa ? / Reply To: Olitko intissä saarella / paatissa ?

gh34

Peesaan nimimerkkiä lyy: Minäkin valitsin aselajini ,että pääsen merelle. Tavoite oli mahdollisimman isolle laivalle ja päädyin sitten suoraan telakalle. Tykkivene oli tullessamme pari viikkoa telakalla. Muuten laiva oli Pansion sotasatamassa ja merellä , itse komentosillalla ja ohjaamossa merenkulkuhommissa. Ja tietenkin keittiössä ym. luontevissa varusmieshommissa. Aikamoinen laiva, varsinkin Rolls Roycen turbiinilla ajettaessa. Mukavinta oli usean vuorokauden yhtäjaksoiset avomeriajelut. Siinä rytmi meni sellaiseksi vahtien mukaisesti elämiseksi ja turha sotilasnipotus jäi kokonaan pois.

Ruorimiehellä ei ollut ollenkaan näkymää ulos. Laivaa ohjattiin komentosillalta annettujen ohjeiden (tyyliin: ’viisi oikealle’) mukaisesti. Siinä tunsi 18-vuotiaana olevansa melkoisessa paikassa, varsinkin silloin harvoin kun se (muistaakseni) 18000 hv työnsi ja ujelsi takana! Hans Groop oli muuten suunnittelutiimissä mukana kun tykkiveneitä suunniteltiin. Toinen niistä (Karjala) on nyt Aurajoessa museolaivana ja toinen (Turunmaa) meni naulatehtaalle.

Tuollainen iso laiva on jossain määrin teollisen oloinen ympäristö enkä usko että siellä kellekään tuli veneilyintoa, jos sitä ei ollut jo ennestään. Suomen merivoimiin pitäisi ehdottomasti saada purjehdustoimintaa ja muuta veneilytoimintaa mukaan, nythän siellä ei purjeita ole missään eikä taidettu edes soutaa kertaakaan.

X