Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Laituri / Esittele veneesi / Reply To: Esittele veneesi

jullella

Terve!

Veneemme on Avance 245, vm 1984.
Olemme vasta toiset omistajat tällä kolmekymppisellä veneellä, ja se näkyy positiivisesti veneen kunnossa. Veneeseen on 2010-luvulla uusittu mm. 11 hv sisämoottori sekä purjeet.

Peter Norlinin suunnittelema Avance 24 esiteltiin vuonna 1976, kansi ja sisätilat uudistettiin 80-luvun alussa jolloin vene nimettiin 245:ksi. Näitä tehtiin pienen tauon jälkeen pienehkö sarja vielä 90-luvun alussa, mutta laadukkaasti rakennetun 70/80-luvun veneen hintataso karkasi liian korkeaksi ja valmistus lopetettiin.Yhteensä 24 ja 245 on valmistettu yli 300 yksilöä.

Avance 245 ja sen edeltäjää kehuttiin kovasti aikanaan, se oli muutamaan otteeseen Vene-lehden vertailuissa ( 1976, 1983 ja 1988 ) sekä koepurjehduksessa 1994 ja 2014, joissa se edelleen on arvossaan.

Hyviä puolia olivat käsiteltävyys ja hallittavuus, suojainen avotila, tukeva rakenne ja kajuutan viihtyisyys.
Moitittavaa löytyi aikanaan kulkuasennosta ( alkuperäinen sisämoottori oli varsin painava, meidän nykyinen taitaa olla painoltaan vajaa puolet siitä, eli tuo moite on jo taaksejäänyttä meidän veneemme osalta ) ja potkurin epämääräisestä värähtelystä ( senkin on muutokset poistaneet ). Veneessä on rullagenoa, isopurje sekä spinnuvarustus.

Venettä on kehuttu myös klassiseksi, kokoaan suuremman oloiseksi, vaikka se ei nykypäivän mittapuun mukaan ole mikään tilaihme. Meillä vene on kahden aikuisen retkeilykäytössä, ja sen tarjoaa siihen riittävät tilat. Tilat on jaoteltu viihtyisiksi. Takaoikealla on pieni pentteri, sitten salonki, laipion edessä wc:lle tila ja seuraavan laipion takana ( siis veneen keulassa ) on kahden nukuttava kajuutta.

Ensimmäisen Avance-kesän kokemuksien perusteella vene purjehtii hyvin. Moottorin teho riittää myös erinomaisesti isommassakin aallokossa. Lyhyt runko tietysti rajoittaa hetkittäin vauhdin pitoa nokan käydessä melko korkealla. Potkuri ei silloinkaan menetä pitoaan.

Terveisin Pauli

X