Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Konehuone / Kosteudenpoisto tai ilmastointi veneeseen / Reply To: Kosteudenpoisto tai ilmastointi veneeseen

S/Y Kiki

[quote=Sophie;120697]Jos taas piti vain lämmitintä päällä, niin ikkunoiden höyrystymisilmiö vain paheni. Kun ulkona sataa, niin ulkoakaan ei saa kuivaa ilmaa.

Ilmeisesti lämmittimesi ottaa puhallusilman veneen sisältä, ja veden määrä hyttitilan ilmassa ei silloin juurikaan pääse muuttumaan pelkän lämmittämisen avulla. Huurtuvat/kostuvat ikkunat toimivat tehokkaana kosteuden kerääjänä, vesi pitää vain poistaa niistä rätillä ja puristaa se vesi ulos. Vesi pitää siis saada hytistä pois joko vesihöyrynä tai vetenä.

Vettä keräävät ”suolapallot” on ihan mielenkiintoisia systeemeitä, keräävät ihmeen paljon vettä esimerkiksi yön aikana. Mutta itse lopetin niiden käytön jo kauan aikaa sitten, en huomannut mainittavaa käytännön eroa sisäilman kosteudessa.

Mielestäni mitään muuta toimivaa ratkaisua ei käytännössä ole, kuin tuuletus. Jos tuuletuksen saa lämmittimen kautta (puhallusilma hytin ulkopuolelta), on mukavuus kohdallaan. Jos tuuletus tulee luukkujen kautta, on mukavuuden vuoksi myös lämmitettävä, mutta lämmitys yksistään ei silloin auta. On lähes mahdottomuus saada hytin ilma pysymään kuivempana kuin ulkoilma pidemmällä aikavälillä.

Hyvä tuuletus ja kuivien säiden odotus, siinä ne käytännön toimivat toimenpiteet.

X