Etusivu / Keskustelu / Laituri / Tuuli ja sade / Vastaa aiheeseen: Tuuli ja sade

 Sophie

[quote=Harri;119698]Sophie,
Olitteko Stora Svartössä vai Lähteelässä? Meille suosikkipaikkoja molemmat. Kova idänpuoleinen tuuli voi tuntua Stora Svartössä,kun veneet ovat perästä ankkurilla kiinni. Lähteelässä on poijut. Sinänsä takilan vihellystä ei tarvitse pelätä. 10 m/s tuuli aina viheltää.
Porkkalasta itään johtavaa sisintä väylää ”puutarhaväylä” madallettiin kartoissa joskus 10 vuotta sitten. Se on nyt 1.2m. Olemme sitä käyttäneet niinkuin ennenkin Vindö 32 -purjeveneellä kovalla kelillä moottorilla ajaen. Ei siten tarvitse mennä taistelemaan ulompana olevalle laivaväylälle. Hyvä kun on puutarhaväylä.
Rullaaminen on veneen/laivan heilumista pitkittäisakselinsa suhteen. Purjevene voi rullata myös kovassa myötätuulessa ja aallokossa. Vindö kyllä heiluu kaikkien fysiikasta tunnettujen akselien suhteen kovassa aallokossa. En tiedä miksi sitä kutsutaan.

Oltiin Lähteelässä. Jätiin ensimmäiseen laituriin ja vasta maissa käytyä havaittiin, että siellä ensimmäisten laiturien takaa löytyy paratiisinomainen suojainen lahti pienen syväyksen moottoriveneille, laiturissa 5-6 aisapaikkaa. Bella 702 on rungoltaan puoliliukuva kevyt vene, joka nousee helposti aallon päälle. Vene on tarkoitettu suojaisille vesille ja tuo puutarhaväylä sopii sille hyvin.

Aloittelijanakin olen jo todennut, että veneilyssä ottaa helposti hieman riskiä sään suhteen, sillä aika usein on päästävä kotiin siksi, koska seuraavana päivänä pitää olla töissä.

X