Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Laituri / Väistämissäännöt unohtuneet tai ei kiinnosta, osa 2 / Reply To: Väistämissäännöt unohtuneet tai ei kiinnosta, osa 2

Ajja

Harvassa vapaa-ajanviettoatavassa on pinna niin herkillä kuin veneilyssä.
Tuntuu siltä, että osa veneilijöistä tuntee kuuluvansa johonkin fanaattiseen ryhmään, jonka ymmärrys jatkuu vain omaan fenderiin asti, jos niinkään pitkälle. Voi tietenkin olla niin, että lajin pariin hakeutuvat assosiaaliset erakkoluonteet, onhan merellä mahdollisuus valita reittinsä ja paikkansa niin, ettei muita ole lähellä.

Me kaikki tarvitsemme samoja palveluita, satamia, laitureita ja merimerkkejä. Meillä on paljon enemmän yhteisiä asioita kuin erottavia.

Yleisesimmin valitetaan siitä, että vene aoheuttaa aaltoja mutta samaan hengenvetoon kerrotaan kuinka hyvin olaan pärjätty myrskyissä. Oikeasti, jos haluaa veneilemään, pitää varautua aaltoihin, isoihin ja pieniin.

Vesillä on muuta liikennettä. Jos ei olisi, ei olisi palveluita. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmat ovat palvelut. Se pitää vain sietää. Väylät ovat ahtaita ja jokaisen on hyvä tinkiä oikeuksistaan sujuvuuden nimissä.

Kun oppii tuntemaan muita veneilijöitä, huomaa nopeasti että joillekin tulee keskimääräistä useammin tilanteita, joissa muut tekevät väärin. Nämä ovat yleensä sitä kovaäänisempää porukkaa laituriparlamentissä.

He tieteävät aina muita paremmin miten asiat pitää hoitaa ja vika on aina muissa. Yleensä nämä ovat samoja, joilla on töissä aina huono pomo. He myös luulevat, että heitä uskotaan, vaikka selän takana hiukan hymyilyttääkin.

Kyse on ihmistyypistä, jolla pinna palaa helposti ja jonka henkinen kapasiteetti ei riitä ymmärtämään muita. Minua hävettäisi kuulua siihen joukkoon.

X