Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Laituri / Väistämissäännöt unohtuneet tai ei kiinnosta, osa 2 / Reply To: Väistämissäännöt unohtuneet tai ei kiinnosta, osa 2

Ajja

Käsittääkseni tuollakin alueella on 20 km/h rajoitus, se on voimassa kaikilla sisääntuloväylillä Pihlajasaaren pohjoispuolella. Tosin liukuvien veneiden aalto on usein suurimmillaan juuri tuossa 16 solmun nurkilla, jossa runko putoaa liu’usta. Kahden metrin aaltoa en ole koskaan minkään veneen perässä millään vauhdilla nähnyt, 50 cm on jo paljon. Jo metrin aallon tekemiseen tarvitaan niin paljon tehoa, ettei sitä yleensä veneestä löydy.

Ei tullut ihan selväksi, millä tavalla tämä ökyvene rikkoi väistämissääntöjä. Aallon tekeminen ei liity väistämissääntöihin.

Kyseisellä alueella liikkuu isoja risteilyaluksia ja merellä on aaltoja. Pikkarainen alus ei ole kovin turvallinen etenkään, jos siihen on laitettu kolme ihmistä ja tavaraa, mutta se olet varmasti itsekin jo huomannut.

Oletan kuitenkin, että tämä koko juttu on trolli. Jos en ole nähnyt kahden metrin aaltoja veneen perässä, en ole myöskään nänhyt merellä niin pientä ja niin täyteen lastattua pikkuruista venettäkään, että se hörppäisi vettä isostajkaan peräaallosta. Järvellä niitä näkyy silloin tällöin, mutta merellä…

X