Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Home / Forums / Laituri / 0penCPN navikointi / Reply To: 0penCPN navikointi

Mika

Latasin myös OpenCPN ohjelman ja sen sivuilla olevien ohjeiden perusteella openSeaMap.org ista karttoja. Resoluutio on todella ikävästi liian suuri navigointi käyttöön. En vielä tarkastanut saisiko openSeaMapin käyttöliittymällä generoitua tarkempia karttoja.

Toisaaltaan jos suomen kesälomalaiset käyttäisivät edes puolituntia aikaansa laittaakseen lähiseudun merimerkit ja kivet ylös tuonne openSeaMapiin, niin karttahan olisi parempi kuin maksulliset vastaavat. Itse aloitin jo esimerkillisesti ja laitoin mökin lähivesillä olevia merkkejä paikoilleen. 🙂

Maakuntahallitukselta saa ladattua ilmaiseksi monia karttoja, koska ne aineistot avattiin vapaaseen käyttöön. http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata Tämä siis tapahtui kansalaisten taistelun jälkeen kun byrokraatit tajusivat vihdoin että verovaroin tuotetuista aineistoista ei oikein ole järkeä taas laskuttaa yksityisiä kansalaisia.

Niitä voisi periaatteessa käyttää karttapohjina toistaiseksi. Itsellä vielä konversio tekemättä, mutta latasin jo niitä saaristomeren alueelta itselleni.

X