Forum Replies Created

 • in reply to: STERNA 600 HT #123200
  kippari777

  Ei tietääkseni ole ollut kokoontumista Sternoille. Tapaaminen voisi olla Aurajoessa pienimuotoisempana kuin vähän samaan tapaan olivat taannoin Swan-regatta tai mahonkiveneiden kokoontuminen. Ehkä heti juhannuksen jälkeen olisi hyvä aika. Vierasvenesatamassa voi yöpyä ja Forum Marinumissa ruokailla. Saaristomeren alueella on joitakin kymmeniä Sternoja vielä liikenteessä, yhteyden saaminen voi olla ongelma mutta jo pelkästään vastaantuleville kutsun esittäminen riittää ensi alkuun. Jos tapaamisesta saisi toistuvan jutun niin se vaikuttaisi monella tapaa myönteisesti Sternailuun jatkossa. Olen myös kokoamassa historiatietoja veneen syntyhistoriasta.

  kippari777

  Jokohan on vika selvinnyt? Jos ei niin tässä ehdotuksia:
  – polttoaineen saannissa ongelma / vettä tankissa ja aallokossa kiusa ilmenee / polttoaineletku vanhuuttaan pehmennyt niin että imun (alipaineen) kasvaessa sisämitta pienenee ja polttoainetta ei tule riittävästi läpi / polttoaineen siirtopumppu oli jo uusittu mutta onko paine mitattu – siis tuottaako riittävällä paineella / polttoainetankissa roska joka tukkii imuputken osittain
  – jäähdytysongelma, jonka vuoksi kone kuumenee liikaa / impellerin kunto? ja onko irtonaisia kuminpaloja putkistossa / lämmönvaihdin tukossa / näkkiä tai roskaa imuaukoissa (vetolaitteessa)
  – saako kone varmasti riittävästi ilmaa? / konetilan ilmanottoaukot avoinna / ilmansuodatin puhdas?
  – jos kaasutinmallissa on uimurikoho, se saattaa olla takertunut tai akseli kulunut

  Enempää ei nyt tule mieleen

  Terv. kippari777

  in reply to: STERNA 600 HT #120586
  kippari777

  Vaikka onkin kulunut aikaa siitä kun keskustelua on viimeksi käyty, haastaisin kuitenkin Sternan omistajia osallistumaan nyt. Ostin Sterna 600 -82 Mercuiser 3.0 koneella ja olen kunnostanut/entisöinyt sen ajokuntoon. Valitsin tämän yksilön katsottuani 8 muuta – 2300 km ympäri Suomea. Tuloksena on varsin hyvillä ominaisuuksilla varustettu ja päivitetty retrovene hintaan 12000€. Myin pois saman kokoisen Quicksilverin samalla koneella, näin sain halvemmalla paremmin suunnitellun retroveneen.
  Olisiko yleistä halukkuutta kokoontua ensi kesänä Turkuun Sterna-tapaamiseen?

X