Tilaa

Forum Replies Created

 • jullella

  Hei Lotta!

  Niinkuin huomasit, oli keskustelijoita alussa mukavasti, mutta nyt ei tämän foorumin kautta enää taida juuri ketään tavoittaa. Avance tietopankki ja harrastajien tavoitettavuus olisi kyllä juuri sinunkin tilannetta ajatellen hyvä juttu.

  Edellinen kysysmykseni on marraskuulta, enpä taida yksin alkaa puurtamaan.

  Sitten kysymykseesi; en tunne peräsimen rakennetta, mutta kannattanee kysyä Suomi24 Keskustelu24/harrastukset/veneily/purjehdus. Siellä on ainakin enemmän porukkaa lukemassa ja keskustelemassa.

  Elätellään toiveita A24 ja A245-palstasta kuitenkin vielä.

  jullella

  Tervehdys!

  Onko Avance 24 ja 245 purjehtijoilla halua / tarvetta saada aikaiseksi keskustelu ja tietopankki purjehduksesta ja kunnostuksesta valokuvineen jne?

  Tämä sivusto ei siihen taivu, mutta verkossa on ainakin yksi loistava sivusto, jota voisi käyttää esimerkkinä.

  Onko tällaiseen kiinnostusta?

  jullella

  Terve!

  Aivan samanlaisia mietteitä on minullakin ollut. Uusista kanavista kuitenkin virkkaisin hieman lievemmin; vannomatta paras. Jos vanhat kanavat eivät vedä puoleensa, niin täytyy ehkä joskus harkita…

  Tämä foorumi on kylläkin jostain syystä jäänyt täysin S24 veneilysivujen jalkoihin. Lieneekö hurja tarjonta – jokaiselle jotakin enemmän – ollut syynä. Itse kurkistan jokusen kerran viikossa tämän foorumin ja sitten tuon ym purjehdus alaotsikon keskusteluja. Siellä on useinkin nopeasti saatavissa kommentteja ja myös aivan kelvollisia näkemyksiä erilaisiin asioihin.

  Syksyn jatkoa!

  Olisiko ihmisten muualla somessa viettämä aika täältäkin pois, ehkä myös blogikirjoittelu tyhjentää kirjoittajan sanaisen arkun, eikä täällä sitten enää ole ontoa jakaa kuulumisia ja kokemuksia toiseen kertaan, mene ja tiedä.

  Veneilynkin osalta jaan kirjoituksesi sisällön, vaihdoimme Helmsman 23 :n Avance 245:een ja saimme huikean määrän ominaisuuksia ja mukavuuksia: pituus kasvoi puolella metrillä, paino runsaalla 500 kg:lla, saimme tehokkaan sisämoottorin, lämmityslaitteen, wc-tilan, pikkuisen pentterin yms. hyvän purjehdittavuuden lisäksi.

  Kyllä se piristi harrastustamme.

  jullella

  Selvä juttu, kiitos tiedosta.

  jullella

  Ok, kiitos tiedosta.

  Sitten seuraava kysymys: Tiedättekö onko Avancen peräsimen sisällä ruostumattomasta teräksestä oleva ”tukiranka”?

  jullella

  Tervehdys!

  Onko kukaan teistä perehtynyt Avancen varvaslistan alaiseen rakenteeseen? Kansi ja runko lienee kiinnitetty toisiinsa noilla varvaslistan ruuveilla. Muutaman ruuvi pyörii tyhjää, ja ajattelin keväällä avartaa reikää ja lorauttaa epoksia ja kiertää ruuvin takaisin, jolloin sen saa taas kireäksi.

  jullella

  Moro!

  Entäpä jos siinä vain peräänkuulutetaan korrektiutta viesteissä. Tällä foorumilla keskustelu on ollut harmillisen vähäistä, mutta korrektia se on ollut.

  Palautetta kuutoskohta ei taida kieltää.

  jullella

  Terve!

  Kausi alkaa olla lopuillaan, veneen nosto tapahtuu 30.9. Vaan uusi kesä lähestyy koko ajan. Purjehduspäiviä tuli parin viikon edestä, enemmänkin olisi voinut olla, mutta hyvä näinkin. Avance 245 on yllättänyt positiivisesti monessakin suhteessa.

  Nyt sitten kysymykseni: Onko kenelläkään Avance 24 tai 245 polaareja?

  jullella

  Moi A24!

  Laitoin nettiveneeseen Tohatsumme myyntiin.

  Pauli

  jullella

  Meillä ei sää juuri ole vaikuttanut veneilyyn, vapaa ajan rajallisuus sitäkin enemmän.
  Meillä on ensimmäistä kesää purkkarissa lämppäri, ja kesäkuun ensimmäisen viikon keleissäkin asumismukavuus oli kohdallaan.
  Purjeveneessäkin ollaan paljon ulkona, ja asiallinen vaatetus ( jonka viime venemessuilta hankittiin ) on ilahduttanut.

  Pauli

  in reply to: Omat tiedot #104401
  jullella

  Moi!

  Tarkoitatko ”Esittele oma veneesi”-keskustelussa olevaa tekstiä?
  Siinä on yläpuolella ”muokkaa”-nappi, sen kautta kävin itse juuri muuttamassa tietoja.

  Pauli

  jullella

  Tervehdys Avance-purjehtijat!

  Herätelläänpä foorumia kevätkunnostusten aikaan. Meillä alkaa vene olemaan laskukunnossa, tarkoitus olisi siirtää vene Kotkasta kotisatamaan Porvoon seudulle kesäkuun alussa. Sattuukos muita Avanceja olemaan niillä seuduilla liikkeellä tuolloin?

  jullella

  Terve!

  Laitoin kysymyksesi eteenpäin, ja sivustoa on täydennetty. Juomavettä ja sähköä on laiturilla tarjolla. 2 m syväyksellä keskivedellä pääsee hyvin laiturin päässä oleville vieraspaikoille ( tulosuunnassa lähempi pistolaituri ). Laiturikopin kohdalla ( ajo laiturien välistä ) on matalampaa. Venepaikkojen jälkeen laiturin vieressä on vettä yli 2m, mutta siitä alkaa madaltumaan noin 1,5m ja allekin kallion laakean kalliopohjan noustessa.

  jullella

  On purkkareillekin pari paikkaa, parin metrin syväyksellä pääsee. Yöpyminen on varmistettava.

  jullella

  Nikuvikenissä toiminta alkanut.

  Tutustukaa sivuihin ja poiketkaa viehättävään paikkaan.

  wwww.villaberga.fi

X